Uit het AVRO Radiotheater brengt radiobewerking van succesvolle theaterstuk 'De Kus'

Uit het AVRO Radiotheater brengt radiobewerking van succesvolle theaterstuk 'De Kus'

Vrijdag, 3 februari 2012 - 19u49

De hoorspeltraditie van de AVRO krijgt een prachtig nieuw hoofdstuk: na ‘Heerlijk duurt het langst’ is het nu de beurt aan een radiobewerking van het succesvolle theaterstuk ‘De Kus’, geregisseerd door Ger Thijs.

‘De Kus’ gaat over het verhaal van twee mensen die elkaar toevalligerwijs tegenkomen, allebei met dezelfde vraag; ‘Hoe moet het nu verder’? Dit opvallende tweetal- de een in geestelijke, de ander in lichamelijk nood- vindt troost bij elkaar. Gedurende het theaterstuk vervolgen zij hun weg gezamenlijk. Dit levert een reeks aan ontroerende, hartverscheurende, maar zeker ook geestige ontwikkelingen op. Intenser dan ze tot nu toe hebben ervaren, worden zij overvallen door de liefde voor elkaar, totdat ieder weer zijn eigen weg gaat.

In ‘De Kus’ nemen Carine Crutzen en Huub Stapel de hoofdrollen voor hun rekening. Zij waren ook destijds verantwoordelijk voor de hoofdrollen tijdens de tournee langs de theaters. Carine Crutzen (onder andere bekend van de Majesteit en Vuurzee) speelde eerder in een vertolking van Ger Thijs, Raak me aan. Huub Stapel vertolkt de andere hoofdrol (onder andere bekend van Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus).

UIT HET AVRO RADIOTHEATER geeft een nieuwe impuls aan de hoorspeltraditie van de AVRO. In mei en december worden wederom twee toneelstukken bewerkt voor een hoorspel.

‘DE KUS’ wordt in tien delen van 21 tot en met 25 februari en van 28 februari tot en met 3 maart uitgezonden bij de AVRO op Radio 1 van 00.45 -01.00 uur.

Related posts:

  1. AVRO brengt ode aan Annie M.G. Schmidt met de radiomusical ‘Heerlijk duurt het langst’
  2. AVRO brengt eerbetoon met tweede Mahlerweek
  3. AVRO brengt eerbetoon met tweede Mahlerweek
  4. Eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt in de AVRO-radioprogramma’s
  5. Veiling AVRO Roodshow brengt 10.000 euro op