Zaterdag in AVRO Opium: Anne Wil Blankers in Opium TV en Ursel de Geer in Opium Radio

Zaterdag in AVRO Opium: Anne Wil Blankers in Opium TV en Ursel de Geer in Opium Radio

Vrijdag, 20 januari 2012 - 23u32

Opium presentator Cornald Maas ontvangt deze week actrice Anne Wil Blankers in de culturele zaterdagavond talkshow van de AVRO. Maas spreekt met haar over haar imposante carrière op het toneel, film en televisie. Blankers gaat tevens uitvoerig in op haar nieuwe rol in het toneelstuk J@loezie.

In Opium Radio praat presentator Hans Smit onder andere met Ursul de Geer, die het toneelstuk ‘Napoleon op Sint-Helena’ regisseert.

Opium TV: zaterdag 21 januari om 22.35 uur bij de AVRO op Nederland 2

Vanaf zaterdag 21 januari duurt Opium televisie 35 minuten (i.p.v. 25 minuten). Met de extra zendtijd ligt komend seizoen het accent meer op de actualiteit. Daarom bespreekt Opium wekelijks het culturele nieuws met een bekende gast. De eerste aftrap doet schrijver Peter Buwalda. Hij is bij het grote publiek bekend als schrijver van zijn succesvolle debuutroman Bonita Avenue. Cornald Maas spreekt hem onder andere over het overlijden van drie belangrijke cultuurprominenten; acteur Piet Römer, Gustav Leonhardt en choreograaf Rudi van Dantzig.

Behalve met Anne Wil Blankers, spreekt Cornald Maas met acteur Nasrdin Dchar. Door zijn roemruchte speech vorig jaar, na het winnen van een Gouden Kalf voor zijn rol in de film Rabat, brak hij pas echt door bij het grote publiek. Ook 2012 begint goed voor de jonge acteur. Hij speelt een rol in de onlangs uitgekomen film Süskind en staat momenteel op de planken in Kust van het RO Theater. Live muziek komt van Amsterdam Jazz Connection, waarin saxofonist Benjamin Herman een grote rol speelt. Beeldend kunstenaar Jasper Krabbé besteedt aandacht aan Norman Parkinson, de uitvinder van de glamour fotografie.

Opium Radio: zaterdag 21 januari tussen 14.30 uur en 16.30 uur bij de AVRO op Radio 1

Naast Ursul de Geer schuift Ireen van Ditshuyzen aan bij Opium Radio presentator Hans Smit. Van Ditshuyzen krijgt op 23 januari de Beeld en Geluid Oeuvre Award uitgereikt voor haar werk als televisie- en documentairemaakster. De jury van de Beeld en Geluid Award roemt Van Ditshuyzens vermogen om tijdsdocumenten te maken die het maatschappelijk debat op gang brengen.

Related posts:

  1. Zaterdag in AVRO Opium: Brigitte Kaandorp in Opium TV en Bastiaan Ragas in Opium Radio
  2. Zaterdag in AVRO Opium: Erik van Muiswinkel in Opium TV en Jeroen Krabbe in Opium Radio
  3. Philip Freriks en live jazz in Opium TV en acteur Hans Kesting in Opium Radio
  4. Acteur Gijs Scholten van Aschat te gast in AVRO Opium op Radio 1
  5. Alexander Pechtold in Opium TV en musicalster Jon van Eerd in Opium Radio