Uitgaanstips voor de feestdagen in AVRO Opium Radio

Uitgaanstips voor de feestdagen in AVRO Opium Radio

Vrijdag, 23 december 2011 - 15u09

Deze week zit Opium Radio de culturele talkshow van de AVRO, bomvol ideeën voor de feestdagen...

Erik van Muiswinkel speelt Scrooge in Haarlem, Gerbrand Bakker maakte een ‘Winterboek’ waarmee de donkere dagen zo voorbij zijn, Dana Linssen vertelt welke bioscoopfilms u moet zien en Henk van der Meyden praat over het Wereldkerstcircus in Carré.  Opium Radio is elke zaterdag te horen op Radio 1, van 14:30-16:30 uur.  De presentatie is in handen van Hans Smit.

Onder meer de volgende gasten maken zaterdag 24 december hun opwachting in het programma:

Henk van der Meyden produceert met zijn theaterbureau Stardust Theatre voor de 27ste keer  het Wereldkerstcircus in Koninklijk Theater Carré. Dit jaar is het circus een ode aan Oscar Carré, de oprichter van het theater dat zijn naam draagt. Precies honderd jaar geleden overleed de circusgrootheid.

Cabaretier Erik van Muiswinkel vertelt over zijn rol als Scrooge in een bewerking van de kerstklassieker ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Het is zijn eerste dragende rol in een toneelstuk. De voorstelling ‘Scrooge’ is een productie van de Stadsschouwburg Haarlem en is daar te zien tot en met 8 januari.

Ook is er Live-muziek van Felix Strategier. Felix is de man achter het muziektheatergezelschap Gebroeders Flint en het theater de Roode Bioscoop in Amsterdam. Hij probeert momenteel een kersthit te scoren met ‘Kerstmis is feest’.

Cabaretière Sanne Wallis de Vries staat deze kerst in ‘Woest Water’, de nieuwe familievoorstelling van het Ro Theater. ‘Woest Water’ is de opvolger van de succesvoorstellingen ‘Lang en gelukkig’ en ‘Moord in de Kerststal’ en gaat over de achtjarige Sil die een avontuurlijke zeereis meemaakt. Sanne Wallis de Vries speelt de moeder van de jongen.

Schrijver Gerbrand Bakker is een liefhebber van de winter. Voor het ‘Winterboek’ schreef hij verhalen en gedichten over zijn geliefde seizoen. Daarnaast verzamelde hij verhalen van bevriende auteurs, vroeg hij zijn moeder om haar lekkerste recepten voor erwtensoep en legt Bakkers vader uit hoe je een voederhuisje voor vogels maakt.

Verder de vaste rubrieken: het nieuwsoverzicht, de virtuele vitrine, de talentenrubriek de 80 seconden, en De Bus, ditmaal met Jeroen van Koningsbruggen en Dennis van de Ven van JURK!

Opium Radio, zaterdag 24 december tussen 14.30 uur en 16.30 uur bij de AVRO op Radio 1.

Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opium.avro.nl

Related posts:

  1. Zaterdag in AVRO Opium: Brigitte Kaandorp in Opium TV en Bastiaan Ragas in Opium Radio
  2. Zaterdag in AVRO Opium: Erik van Muiswinkel in Opium TV en Jeroen Krabbe in Opium Radio
  3. Uitreiking AVRO Toneel Publieksprijs live bij Opium Radio
  4. AVRO radioprogramma Opium bestaat 20 jaar
  5. AVRO radioprogramma Opium bestaat 20 jaar