Zaterdag in AVRO Opium: Brigitte Kaandorp in Opium TV en Bastiaan Ragas in Opium Radio

Zaterdag in AVRO Opium: Brigitte Kaandorp in Opium TV en Bastiaan Ragas in Opium Radio

Vrijdag, 16 december 2011 - 10u24

Opium presentator Cornald Maas ontvangt deze week, in de culturele zaterdagavond talkshow van de AVRO, ondermeer cabaretière Brigitte Kaandorp. Maas confronteert haar met eigen tips die zij geeft in haar nieuwe voorstelling Cabaret voor Beginners.

Kaandorp zou Kaandorp niet zijn als zij het Opium publiek niet zou betrekken bij de tip ‘zorg voor een meezinger’. In Opium Radio praat presentator Hans Smit onder andere met acteur Bastiaan Ragas, die momenteel te zien is in komische voorstelling Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt.

Opium TV: zaterdag 17 december om 22.35 uur bij de AVRO op Nederland 2

Presentator Cornald Maas heeft in Opium TV ondermeer Brigitte Kaandorp als gast. Zij komt praten over haar nieuwe voorstelling Cabaret voor Beginners. Theatermaker Sanne Vogel en acteur Tygo Gernandt vertellen over het heftige toneelstuk Spuiten en Slikken, dat Vogel regisseerde en waarin Gernandt een van de rollen vertolkt. Jazz liefhebber John Buijsman introduceert drummer Han Bennink. De nestor van de Nederlandse jazz drummers bespeelt nog altijd weergaloos zijn drums en zorgt bij ieder optreden voor experiment en spektakel. Jasper Krabbé bezingt de poëzie van Aziatische kunst en is lyrisch over de expositie Future Pass.

Opium Radio: zaterdag 17 december tussen 14.30 uur en 16.30 uur bij de AVRO op Radio 1

Acteur Bastiaan Ragas praat in Opium Radio met presentator Hans Smit over zijn rollen in de theatershow Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt, naar het gelijknamige boek van Kluun, en in de VPRO-serie Beatrix, Oranje onder Vuur. Ragas speelt hierin prins Willem-Alexander. Saxofonist Yuri Honing vertelt over zijn optreden Winterreise, het jaarlijks terugkerend muzikaal feest in Paradiso dat dit jaar op 29 december plaatsvindt. Schrijver Jan van Mersbergen bespreekt zijn roman Naar de overkant van de nacht, waarvoor hij jubelende kritieken kreeg. Het verhaal, dat zich afspeelt tijdens een met drank doordrenkte carnavalsnacht, is bestempeld als ‘meesterwerk’ en ‘wonderschoon’ en kreeg van zowel Het Parool als de Volkskrant het maximum van vijf sterren.

Related posts:

  1. 20 jaar Opium Radio met o.a. Matthijs van Nieuwkerk en Brigitte Kaandorp
  2. Zaterdag in AVRO Opium: Erik van Muiswinkel in Opium TV en Jeroen Krabbe in Opium Radio
  3. 30 jaar Oerol gevierd in AVRO Opium
  4. Philip Freriks en live jazz in Opium TV en acteur Hans Kesting in Opium Radio
  5. AVRO Opium op het Theatergala