20 jaar Opium Radio met o.a. Matthijs van Nieuwkerk en Brigitte Kaandorp

20 jaar Opium Radio met o.a. Matthijs van Nieuwkerk en Brigitte Kaandorp

Vrijdag, 9 december 2011 - 12u48

Het AVRO radioprogramma Opium bestaat 20 jaar. Het is daarmee het langst lopende kunst- en cultuurprogramma van de publieke omroep.

Opium Radio viert het 20-jarig bestaan in een extra feestelijke uitzending op zaterdag 10 december 2011 vanuit de Amstelfoyer in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Speciaal voor deze gelegenheid ontvangt presentator Hans Smit vele gasten in de studio als Brigitte Kaandorp, Gijs Scholten van Aschat, Cees Langeveld en Jan Siebelink.

Prominenten uit de literatuur-, film-, de beeldende kunst- en de theatersector vertellen wekelijks in Opium over hun nieuwste boeken, exposities en voorstellingen. Het radio-cultuurmagazine is in twintig jaar een vaste waarde geworden voor de cultuursector en de luisteraar en kent een lange geschiedenis met markante presentatoren, als Matthijs van Nieuwkerk, Petra Possel, Harmke Pijpers, Tonko Dop en Roeland Kooijmans. Sinds 2008 presenteert Hans Smit het radioprogramma.

'20 jaar Opium Radio', een feest met vele bekende gasten

Het 20-jarig bestaan van Opium Radio laat presentator Hans Smit niet zomaar aan zich voorbij gaan. Veel gasten maken zaterdag 10 december hun opwachting in het programma en kijken terug op 20 jaar kunst- en cultuur-onderwerpen als film, theater, literatuur en klassieke muziek. Hans Smit spreekt ondermeer oud-Opium presentatoren Petra Possel en Tonko Dop en Matthijs van Nieuwkerk levert een eigen bijdrage aan de uitzending. Jan Siebelink, ooit initiatiefnemer om Opium Radio in de lucht te houden, vertelt o.a. over zijn nieuwe roman ‘Oscar’, Brigitte Kaandorp praat over haar voorstelling ‘Cabaret voor beginners’ en Gijs Scholten van Aschat spreekt over zijn rol in ‘In ongenade’. De muziek wordt verzorgd door zangers Janne Schra, Jeroen van Merwijk en Kim Hoorweg & The Houdini’s en Abdelkader Benali draagt een exclusief lofgedicht voor. Tot slot onthult theaterdirecteur en hoogleraar economie van de podiumkunsten Cees Langeveld onder andere met welke uitdagingen de theaters de komende 20 jaar te kampen krijgen en dragen Opium Radio’s vaste recensenten Dana Linssen, Annette Embrechts, Lidewijde Paris en Roland Kieft eveneens hun steentje bij aan deze feestelijke uitzending.

20 jaar Opium Radio, zaterdag 10 december van 14.30 tot 16.30 uur bij de AVRO op Radio 1

Related posts:

  1. AVRO radioprogramma Opium bestaat 20 jaar
  2. AVRO radioprogramma Opium bestaat 20 jaar
  3. Liesbeth List in Opium TV en Ellen Pieters in Opium Radio
  4. 30 jaar Oerol gevierd in AVRO Opium
  5. Zaterdag in AVRO Opium: Erik van Muiswinkel in Opium TV en Jeroen Krabbe in Opium Radio