Zaterdag in AVRO Opium: Erik van Muiswinkel in Opium TV en Jeroen Krabbe in Opium Radio

Zaterdag in AVRO Opium: Erik van Muiswinkel in Opium TV en Jeroen Krabbe in Opium Radio

Vrijdag, 2 december 2011 - 12u43

Opium presentator Cornald Maas ontvangt deze week in de culturele zaterdagavond talkshow van de AVRO op Ned 2 cabaretier Erik van Muiswinkel. Hij staat voor het eerst solo in het theater en praat over zijn nieuwe voorstelling.

In Opium Radio vertelt Jeroen Krabbé over zijn expositie ‘De ondergang van Abraham Reiss’. De presentatie van het Radio 1 programma is in handen van Hans Smit.

Opium TV: zaterdag 3 december om 22.35 uur bij de AVRO op Nederland 2

Cabaretier Erik van Muiswinkel zijn 50e verjaardag lag ten grondslag aan de nieuwe voorstelling   

‘4-8-61’. Presentator Cornald Maas legt hem uitspraken voor die Van Muiswinkel, tien jaar geleden, op zijn 40e deed. Wat is er van zijn idealen terecht gekomen?  “50 is de nieuwe 30, dat is gelul natuurlijk maar het is onmiskenbaar zo dat er wel het een en ander veranderd is” .

Zelden zat Cornald Maas zo opgelaten in het theater als tijdens de voorstelling Hormonologen.

Actrice Yvonne van den Hurk maakte dit theaterstuk gebaseerd op haar boek. Van den Hurk:“Over de zwangerschap of de puberteit, daar weten we alles van, daar krijgen we zelfs les in, terwijl we niks weten over de overgang!”. De theaterproductie was zeer succesvol en in het nieuwe seizoen gaat ‘Tussen Kunst & Kitsch’ presentator Nelleke van der Krogt één van de rollen op zich nemen. Van der Krogt:  “Ik dacht, ik ga heel onopvallend vast een keer kijken bij de voorstelling maar na één minuut lachte ik boven iedereen uit, het is echt een te gekke voorstelling” .

John Buijsman vertelt over de muziek van jazzformatie Bruut! die de Radio 6 prijs als meest belovende jazzband won. Buijsman: ‘ Ze zijn swingend, ongepolijst en ze zien er ook nog goed uit!’. Verder bespreekt beeldend kunstenaar Jasper Krabbé het bijzondere werk van fotografe Charlotte Dumas. Zij maakte zeer opmerkelijke portretten van de reddingshonden die na de aanslagen op het WTC in New York hielpen met het zoeken naar slachtoffers in de puinhopen van 9-11.

Opium Radio: zaterdag 3 december tussen 14.30 uur en 16.30 uur bij de AVRO op Radio 1

Jeroen Krabbé vertelt over zijn expositie ‘De ondergang van Abraham Reiss’ die volgende week in het Duitse Osnabrück geopend wordt. In deze tentoonstelling verbeeldt Krabbe het leven van zijn grootvader in negen grote werken.

Verder is Robert Alberdingk Thijm te gast. Hij schreef het scenario voor de VPRO-kinderserie ‘Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed’. Ook Aart Staartjes vertelt over de televisie serie waarin hij de rol van Opapa Hartmoed speelt. Deze opa wil zijn enorm grote en ingewikkelde familie bij elkaar krijgen voor zijn honderdste verjaardag. Arthur Docters van Leeuwen is bekend als jurist en voormalig hoofd van de BVD. Hij lijkt een man van de harde realiteit en de feiten. Maar in het boek Late Sprookjes neemt hij de lezer dromerig mee naar de wereld van elfjes, prinsen, prinsessen en tovenaars.

Opium tv: zat 3 december 22.35 uur Ned.2. Opium radio 14.30-16.30uur Radio 1

Related posts:

  1. Acteur Gijs Scholten van Aschat te gast in AVRO Opium op Radio 1
  2. Philip Freriks en live jazz in Opium TV en acteur Hans Kesting in Opium Radio
  3. Sara Kroos in Opium TV en Gouden Kalf winnaar Nasrdin Char in Opium Radio
  4. Liesbeth List in Opium TV en Ellen Pieters in Opium Radio
  5. Uitreiking AVRO Toneel Publieksprijs live bij Opium Radio