Gerard Ekdom twee keer in de prijzen op AVRO's Radiogala 2011

Gerard Ekdom twee keer in de prijzen op AVRO's Radiogala 2011

Vrijdag, 2 december 2011 - 05u51

Groot prijzenfeest op Hét AVRO RadioGala van het Jaar in het Raadhuis in Hilversum! Op donderdagavond 1 december is de AVRO Gouden RadioRing 2011 uitgereikt aan Ekstra Weekend (NTR 3FM).

De andere twee genomineerden voor deze publieksprijs voor het beste radioprogramma van het jaar waren De Avondploeg (SLAM!FM) en Effe Ekdom (AVRO 3FM).

De Zilveren RadioSter Man is in ontvangst genomen door Gerard Ekdom (AVRO 3FM). De AVRO-dj versloeg daarmee Edwin Evers, die de Ster drie keer won, en Giel Beelen, die de RadioSter twee keer in ontvangst nam. “Ik dacht echt dat Giel of Edwin die Ster weer zouden pakken. Ik vind het al prachtig dat ik in die top 3 mag staan. Maar winnen is wel helemaal te gek! Wat een eer!” aldus Ekdom.

De Zilveren RadioSter Vrouw, de prijs voor de beste vrouwelijke radiopresentator, is toegekend aan Annemieke Schollaardt (TROS 3FM). Daarmee versloeg ze voor het eerst Claudia de Breij, die een abonnement had op deze prijs. Schollaardt: “Ik was net gewend aan het klappen voor Claudia.” Annemieke, mede bekend van het Glazen Huis in 2009, is daarmee zonder verdere tv-exposure tot radiovrouw van het jaar verkozen.

Marconi Awards
Op het AVRO RadioGala zijn ook de Marconi Awards uitgereikt. Deze vakjuryprijs kent eveneens drie categorieën. De Marconi Oeuvre Award is uitgereikt aan Lex Harding. Sander Hoogendoorn (BNN 3FM) is als winnaar uit de bus gekomen in de categorie Aanstormend Talent. Hij is nu voor BNN te horen in de nacht voor 3FM. De Marconi jury schrijft over de jonge dj: “Sander maakt zich niet groter dan hij is, schaamt zich nergens voor en wekt daarmee interesse en sympathie. Zo slaagt hij er nu al in een eigen en unieke stijl neer te zetten. Tegelijkertijd klinkt hij energiek en naturel tegelijk, wat hem onderscheidt van een groot aantal anderen.”

Als Beste Zender heeft BNR NieuwsRadio de prijs in ontvangst mogen nemen. Uit het juryrapport: “Wie snel bijgepraat wil worden is bij BNR vaak net wat beter af dan bij Radio 1. BNR maakt programma’s en formats waar de concurrent zeer goed naar heeft geluisterd. ”

De AVRO is trots
AVRO’s directeur media Peter Lubbers: “Gerard heeft ontzettend veel kennis over en liefde voor muziek. Wij hebben daar bij de AVRO heel veel respect voor. We vinden het voor hem heel fijn dat het publiek hem daarvoor beloont met deze prachtige radioprijzen.”

Foto: AVRO

Meer info: radioring.avro.nl

Related posts:

  1. Nominaties Gouden Radioring 2011 bekend: De Avondploeg, Effe Ekdom en Ekstra Weekend
  2. Marconi Oeuvre Award 2011 toegekend aan Lex Harding
  3. Stemronde AVRO Gouden Radioring 2011 is gestart
  4. DOEK! winnaar van AVRO Toneel Publieksprijs 2011
  5. AVRO pakt groots uit tijdens Amsterdam Gaypride 2011