Liesbeth List in Opium TV en Ellen Pieters in Opium Radio

Liesbeth List in Opium TV en Ellen Pieters in Opium Radio

Vrijdag, 25 november 2011 - 12u19

Opium presentator Cornald Maas ontvangt deze week, in de culturele zaterdagavond talkshow van de AVRO, ondermeer Liesbeth List. Zij vertelt waarom William Spaaij de rol van de jonge Ramses Shaffy kreeg.

In Opium Radio praat musicalster Ellen Pieters zaterdag over het aangrijpende leven van Mary Servaes, die zij in Zangeres Zonder Naam weer tot leven wekt. De presentatie van het Radio 1 programma is in handen van Hans Smit.

Opium TV: zaterdag 26 november om 22.35 uur bij de AVRO op Nederland 2
Liesbeth List adviseerde de makers van de musical Ramses om de rol van de jonge Ramses aan William Spaaij te geven. Zij vertelt in Opium waarom zij hem het meest geschikt vond, terwijl William Spaaij uitlegt wat hij deed om in de huid van Ramses te kruipen. Daarnaast vraagt presentator Cornald Maas gelauwerd fotograaf Erwin Olaf of, na het krijgen van de prestigieuze Johannes Vermeerprijs, zijn voortdurende onzekerheid en de zucht naar erkenning eindelijk voorbij is. John Buijsman introduceert Hammond organist Rob Mostert, die live optreedt met zangeres Charlotte Coppola en beeldend kunstenaar Jasper Krabbé bespreekt de bijzondere werken van Museum Beelden aan Zee in Scheveningen.

Opium Radio: zaterdag 26 november tussen 14.30 uur en 16.30 uur bij de AVRO op Radio 1
Opium Radio presentator Hans Smit spreekt Ellen Pieters over het aangrijpende leven van Mary Servaes, die zij in de musical Zangeres Zonder Naam weer tot leven wekt. Ook is journalist Sylvester Hoogmoed te gast die zijn biografie We zien wel! Het wonderlijke leven van Ramses Shaffy bespreekt. Menna Laura Meijer vertelt over hoe zij in de documentaire Kyteman. Now What Colin Benders, alias Kyteman volgt tijdens een moeizame zoektocht. Kyteman won eerder de Popprijs, maar besloot op zijn hoogtepunt te stoppen om te zoeken naar artistieke vernieuwing. Presentator Hans Smit spreekt ook Frank Groothof over zijn stuk Kees de Jongen, dé rockopera. Het is het ontroerende verhaal van een 12-jarige jongen die tegen de verdrukking in, in zichzelf blijft geloven.

Related posts:

  1. Philip Freriks en live jazz in Opium TV en acteur Hans Kesting in Opium Radio
  2. Jan Kooijman in Opium TV en auteur Renate Dorrestein in Opium Radio
  3. Sara Kroos in Opium TV en Gouden Kalf winnaar Nasrdin Char in Opium Radio
  4. Alexander Pechtold in Opium TV en musicalster Jon van Eerd in Opium Radio
  5. Ontwerper Wim Crouwel te gast in AVRO Opium op Radio 1