Marconi Oeuvre Award 2011 toegekend aan Lex Harding

Marconi Oeuvre Award 2011 toegekend aan Lex Harding

Woensdag, 23 november 2011 - 15u20

De winnaar van de Marconi Oeuvre Award 2011 is vandaag op radio 2 in de Roodshow (AVRO) bekendgemaakt. De vakjury heeft Lex Harding verkozen als winnaar van de prominente Nederlandse radioprijs.

Vanmiddag is Lex Harding door Erik de Zwart, Wessel van Diepen en Arjan Snijders vertelt dat hij de winnaar is van deze prestigieuze award. Jan-Willem Roodbeen (AVRO Roodshow) sprak Lex Harding live in de uitzending om hem te feliciteren. Lex Harding is verrast dat hij deze prijs heeft gewonnen en is onder de indruk van het juryrapport. Wat hem het meeste aanspreekt in het rapport is dat hij een man is die inspireert.

Het oordeel van de vakjury

Volgens de vakjury is Lex Harding een belangrijk icoon binnen de Nederlandse radio. “Want als iemand de Nederlandse radio heeft gekleurd en generaties lang van enorme invloed is geweest op tientallen radiomakers en miljoenen luisteraars, dan is het wel Lodewijk den Hengst. Onder zijn alias Lex Harding heeft hij als dj, als radiobaas, als initiator van diverse radio- en tv-stations en als inspirator voor de jeugd vier decennia lang met zijn visie en onuitputtelijke vechtlust het mediaklimaat in ons land verrijkt”.

Uitreiking Marconi Awards op Hét AVRO RadioGala op 1 december

Op Hét RadioGala van het Jaar worden de Marconi Awards uitgereikt. Naast het Oeuvre Award zijn er de vakjuryprijzen voor ‘Aanstormend Talent’ en voor ‘Beste zender’. De uitreiking van de Marconi Awards is gecombineerd met de publieksprijzen voor radio: de AVRO Gouden RadioRing en de Zilveren RadioSterren.

Hét RadioGala vindt plaats op donderdag 1 december vanaf 20.00 uur in het Raadhuis in Hilversum. De AVRO zendt dit spektakel live uit via Radio 2, TV101 en radioring.avro.nl

Related posts:

  1. Stemronde AVRO Gouden Radioring 2011 is gestart
  2. Nominaties Gouden Radioring 2011 bekend: De Avondploeg, Effe Ekdom en Ekstra Weekend
  3. Stemming verkiezing AVRO Gouden Radioring start in oktober
  4. Zaterdag in Spijkers met Koppen: Arie Slob, Lex Harding en Aart Zeeman
  5. AVRO pakt groots uit tijdens Amsterdam Gaypride 2011