Nominaties Gouden Radioring 2011 bekend: De Avondploeg, Effe Ekdom en Ekstra Weekend

Nominaties Gouden Radioring 2011 bekend: De Avondploeg, Effe Ekdom en Ekstra Weekend

Vrijdag, 11 november 2011 - 09u01

De programma’s De Avondploeg (SLAM!FM), Effe Ekdom (AVRO 3FM) en Ekstra Weekend (NTR 3FM) zijn genomineerd voor de AVRO Gouden RadioRing 2011. Hiermee staat Gerard Ekdom wederom met twee programma’s in de finale voor het beste radioprogramma van Nederland. Vorig jaar was zijn Arbeidsvitaminen ook finalist.

Zijn nieuwe programma Effe Ekdom weet zich na één seizoen al voor de finale te plaatsen. De vrijdagavond show van Gerard Ekdom en Michiel Veenstra staat voor de derde keer in de finale van de publieksprijs voor radio. Nieuw is De Avondploeg, een vijf uur durende avondshow op jongerenzender SLAM!FM. Daniël Lippens (23) en Ivo van Breukelen (22) zijn het duo achter deze vrolijke keetshow.

Annemieke Schollaardt (TROS 3FM), Claudia de Breij (VARA 3FM) en Roosmarijn Reijmer (VPRO 3FM) zijn genomineerd voor de Zilveren RadioSter Vrouw, de prijs voor de beste vrouwelijke radiopresentator van het jaar. Annemieke staat voor de derde maal op het AVRO podium. Claudia wist al vier keer eerder deze RadioSter te verzilveren. Voor Roosmarijn is het de eerste keer dat ze tot de finale weet te komen.

Genomineerd voor de beste RadioSter Man zijn: Edwin Evers (Radio 538), Gerard Ekdom (AVRO 3FM) en Giel Beelen (VARA FM). Deze radiomannen strijden voor de vierde keer op rij met z’n drietjes om deze eretitel voor beste radiomaker van Nederland. Evers en Beelen staan al zes jaar op rij op dit podium. Evers won drie keer, Giel twee maal.

Bekendmaking winnaars op Hét AVRO RadioGala van het Jaar op 1 december.

Op Hét RadioGala van het Jaar worden de winnaars van de AVRO Gouden RadioRing 2011 en de Zilveren RadioSterren bekend gemaakt. Deze zesde editie van Hét RadioGala is extra bijzonder, omdat deze voor het eerst los van de Televizier-Ring wordt georganiseerd.

Op de drie finalisten van de AVRO Gouden RadioRing kan in de 28 uur voor de uitreiking gestemd worden via een telefoonnummer of sms-nummer. De winnaars voor de RadioSter zijn al vastgesteld maar worden pas tijdens dit RadioGala bekend gemaakt. De uitreiking vindt op donderdag 1 december 2011 vanaf 20.00 uur plaats in het Raadhuis in Hilversum. De AVRO zendt het spektakel live uit via Radio 2 en in beeld via radioring.avro.nl en 101TV.

De Marconi Awards

Op Hét RadioGala worden ook de Marconi Awards uitgereikt. Dit zijn de vakjuryprijzen voor de radio, die de AVRO in samenwerking met Broadcast Magazine organiseert. Afgelopen woensdag zijn de genomineerden van twee van de prijzen bekend gemaakt: Sander Hoogendoorn (BNN 3FM), Eva Koreman (Q-Music) en Jan Roos (PowNed Radio 1) zijn genomineerd als Aanstormend Talent. Voor Beste Zender zijn BNR NieuwsRadio, Radio 1 en Radio 6 Soul & Jazz genomineerd.

Meer info: radioring.avro.nl

Related posts:

  1. Stemronde AVRO Gouden Radioring 2011 is gestart
  2. Stemming verkiezing AVRO Gouden Radioring start in oktober
  3. Nominaties State Awards 2011 bekend
  4. AVRO Opium maakte selectie Nederlands Theater Festival bekend
  5. DOEK! winnaar van AVRO Toneel Publieksprijs 2011