Stacey Rookhuizen in Opium TV en schrijver Ronald Giphart in Opium Radio

Stacey Rookhuizen in Opium TV en schrijver Ronald Giphart in Opium Radio

Vrijdag, 14 oktober 2011 - 09u46

Opium, de culturele talkshow van de AVRO met presentator Cornald Maas op Nederland 2, ontvangt deze week onder meer Stacey Rookhuizen en acteur Hans Kesting. Opium Radio is elke zaterdag te horen op Radio 1, de presentatie is in handen van Hans Smit.

Deze week zijn onder andere cabaretier Vincent Bijlo en schrijver Ronald Giphart te gast.

Opium TV:

Acteur Hans Kesting viert al 25 jaar triomfen op het toneel. Cornald Maas vraagt hem hoe een gewone jongen uit een eenvoudig Rotterdams gezin uitgroeide tot een acteur van formaat. ‘’Ik heb altijd al geweten dat ik acteur zou worden.’’

Stacey Rookhuizen is bekend als jurylid van the X-Factor en als muze voor de modeontwerpers Viktor & Rolf. De buitenissige creaties die zij in de show draagt, roepen veel discussie op maar zij doet het welbewust. Ze wil een jong publiek kennis laten maken met haute couture. ‘’Ik zou wel achterlijk zijn om zoiets aan te trekken, als ik bang zou zijn voor reacties.‘’ Rookhuizen opende onlangs de expositie ‘Mode loves Kunst’ in Den Haag en is met de jonge modeontwerper Michael Barnaart van Bergen bij Opium te gast.

Schilder Jasper Krabbé over de jonge Duitse kunstenaar Jonathan Meese, die zichzelf vaak onmogelijk maakt met zijn performances en hierdoor het Tate Modern Museum in Londen zelfs niet meer in mag. Het GEM in Den Haag trekt zich daar niets van aan, want het museum besteedt gewoon een expositie aan deze omstreden kunstenaar.

Ruben Hein is een talentvolle pianist die deze week in een vol Carré speelde met het Metropole orkest en ook op North Sea Jazz triomfen vierde. In Opium speelt hij live het nummer Elephants.

Opium TV, zaterdag 15 oktober om 22.35 uur bij de AVRO op Nederland 2.

Opium Radio:

In Opium Radio besteedt presentator Hans Smit deze week onder meer aandacht aan de nieuwe voorstelling van cabaretier Vincent Bijlo, ‘De Cultuuroptimist’. Centraal staat de vraag: ‘Komt het ooit nog goed met de wereld’. Vincent Bijlo won in 1988 de publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Leids Cabaret Festival. De Cultuuroptimist is zijn veertiende cabaretprogramma. Bijlo is ook columnist en radiopresentator.

Theater De Kleine Komedie in Amsterdam bestaat 225 jaar. Youp van ’t Hek en Sanne Wallis de Vries vertellen over hun band met deze cabarettempel. De huidige directeur, Vivienne Ypma, schuift aan en vertelt over de roerige geschiedenis van De Kleine Komedie.

Vanaf volgende week start de campagne Nederland Leest. ‘Het leven is vurrukkulluk’ van Remco Campert staat dit jaar centraal. Iedereen die lid is van de bibliotheek kan het boek daar gratis afhalen. Doel van de campagne is onder meer om mensen aan het lezen te krijgen. Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van het CPNB dat de campagne organiseert, vertelt over Nederland Leest. Auteur Ronald Giphart vertelt over de lofrede die hij schreef op ‘Het leven is vurrukkulluk’ en over de theatertour die hij samen met Remco Campert en Philip Freriks gaat doen.

Opium Radio, zaterdag 15 oktober tussen 14.30 uur en 16.30 uur bij de AVRO op Radio 1.

Related posts:

  1. Philip Freriks en live jazz in Opium TV en acteur Hans Kesting in Opium Radio
  2. Ontwerper Wim Crouwel te gast in AVRO Opium op Radio 1
  3. Jan Kooijman in Opium TV en auteur Renate Dorrestein in Opium Radio
  4. Uitreiking AVRO Toneel Publieksprijs live bij Opium Radio
  5. Acteur Gijs Scholten van Aschat te gast in AVRO Opium op Radio 1