Maartje van Weegen in gesprek met Prinses Maxima

Maartje van Weegen in gesprek met Prinses Maxima

Woensdag, 12 oktober 2011 - 10u50

Vrijdag 14 oktober zal de finale van ‘Klassiek geeft’ live worden uitgezonden vanuit Museum Speelklok Utrecht. Maartje van Weegen zal tijdens een telefonisch interview met de prinses spreken over het belang van muziek in het leven van kinderen en haar betrokkenheid bij muziekonderwijs.

Radio 4 haakt met ‘Klassiek geeft’ aan bij de campagne ‘Muziek telt’ die zich inzet voor de muziekeducatie aan basisschoolkinderen, maar te kampen heeft met een groot tekort aan instrumenten. Verspreid over het land zijn een aantal inzamelpunten ingericht voor ‘Klassiek Geeft’. Vooral in Groningen, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam zijn de afgelopen 2 weken veel instrumenten aangebracht.

Op 14 oktober, de finaledag van ‘Klassiek geeft’, presenteert Radio 4 de hele dag een live uitzending vanuit Museum Speelklok in Utrecht met optredens van kinderen en live muziek van ensembles die muziek educatie geven. Luisteraars worden uitgenodigd tijdens de actie gedoneerde muziekinstrumenten tussen 9.00 en 18.00 uur in Utrecht langs te brengen. Radio 4 luisteraars die geen muziekinstrument beschikbaar hebben kunnen via radio4.nl/klassiekgeeft geld voor de actie doneren.

De Klassieken op Radio 4, te beluisteren op vrijdag 14 oktober rond 10.30 uur.

Related posts:

  1. AVRO-programma’s geheel in teken van Festival Classique
  2. AVRO-programma’s geheel in teken van Festival Classique
  3. Rapunzel wordt tiende Disney prinses
  4. De Klassieken in zomerse sferen vanaf de Antillen
  5. De Avonden: Maartje zoekt mecenas