Wilco op 2 maart in Ancienne Belgique

Wilco op 2 maart in Ancienne Belgique

Donderdag, 6 oktober 2011 - 20u08

Goed nieuws voor de trouwe achterban van Wilco. De band van de charismatische Jeff Tweedy heeft immers net een achtste album “The Whole Love” in de rekken en stelt dat begin volgend jaar live voor in de Brusselse Ancienne Belgique.

Wilco ontstaat in 1994 uit de resten van Uncle Tupelo, een alternatieve countryband. Eerste album “A.M.” verschijnt in ’95. Wilco creëert een eigen geluid dat schippert  tussen folk, soul, country en pop. “Summerteeth”, Wilco’s eerste echte meesterwerk, verschijnt in ’99. ”Yankee Hotel Foxtrot” (2002) is zo mogelijk nog sensationeler. Het succes volgt als vanzelf. Journalisten positioneren Wilco naast Radiohead. In 2004 verschijnt  “A Ghost is Born” en op “Sky Blue Sky” (2007) horen we een Jeff Tweedy die opnieuw rust gevonden heeft. 2009 wordt een scharnierjaar met “Wilco (the album) ”. Het album bevat een magisch duet met Feist, krijgt een Grammy Award nominatie en kers op de taart nog meer internationale erkenning van critici en publiek.  Nu is er de langverwachte release van “The Whole Love”,  12 indrukwekkende nummers opgenomen in Tweedy’s geboortestad Chicago. Het resultaat is vernieuwend, wederom schitterend. Tweedy en co wisselen pijnlijk mooie akoestische ballades af met avontuurlijke rock.

Live is de band één brok energie, intensiteit en orignaliteit. Briljant zijn de passages op Rock Werchter (‘99 en ‘04) en Pukkelpop (‘09). Op vrijdag 2 maart 2012  keert Wilco terug naar de warme intimiteit van de concertzaal,  met name van de Ancienne Belgique in Brussel. De voorverkoop begint op dinsdag 11 oktober om 11u via www.abconcerts.be of www.proximusgoformusic.be

Related posts:

  1. Kaiser Chiefs kondigen dubbelconcert aan op 6 en 7 november in Ancienne Belgique
  2. James Blake op 21 november in Ancienne Belgique
  3. Black Box Revelation in Ancienne Belgique
  4. Michael Franti & Spearhead op vrijdag 21 oktober in Ancienne Belgique
  5. Noel Gallagher’s ‘High Flying Birds’ op 1 december in de Ancienne Belgique