Philip Freriks en live jazz in Opium TV en acteur Hans Kesting in Opium Radio

Philip Freriks en live jazz in Opium TV en acteur Hans Kesting in Opium Radio

Donderdag, 29 september 2011 - 14u52

Opium, de culturele talkshow van de AVRO en presentator Cornald Maas, gaat 1 oktober weer van start. Het programma is verhuisd van de dinsdagavond naar zaterdagavond 22.35 uur en is wekelijks te zien op Nederland 2, direct na Nieuwsuur.

Opium Radio is elke zaterdag te horen op Radio 1, de presentatie is in handen van Hans Smit. Deze week is onder andere acteur Hans Kesting te gast.

Opium TV:

Wat vertellen ‘Une Belle Histoire’ en ‘Je t’aime moi non plus’ over de Franse geschiedenis? Francofiel en oud NOS correspondent Philip Freriks schuift aan bij Van Loo in een poging de Franse ziel beter te begrijpen.

Verder acteur Jon van Eerd over zijn kansen op een Musical Award en het onderschatte ambt van het spelen in een klucht. Van Eerd: “Het genre vraagt een vakmanschap dat soms de grootste acteurs niet is gegeven”.

De oude jazztraditie van de AVRO wordt nieuw leven in geblazen met iedere week een live jazz optreden dat wordt geïntroduceerd door jazzliefhebber John Buijsman. Deze week zijn The Ploctones van meester-jazzgitarist Anton Goudsmit (in 2010 winnaar van de prestigieuze Boy Edgar Prijs) te gast.

Schilder Jasper Krabbé steekt zijn enthousiasme voor de tentoonstelling ‘Dali ontmoet Vermeer’ (Mauritshuis, Den Haag) niet onder stoelen of banken: “Wat een geweldig idee om verschillende werken uit totaal verschillende stijlen bij elkaar te hangen”. Vooral de combinatie Dali naast Vermeer is zeer goed geslaagd. “Dali verafgode Vermeer en is zelfs met zijn vrouw op bedevaart in het Mauritshuis geweest” In het werk van Dali kun je goed zien hoe hij was beïnvloed door Vermeer.

Opium TV, zaterdag 1 oktober om 22.35 uur bij de AVRO op Nederland 2.

Opium Radio:

In Opium Radio besteedt presentator Hans Smit deze week veel aandacht aan de Musical Awards die aanstaande zondag worden uitgereikt. Daarnaast is acteur Hans Kesting over ‘De Vrek’ van Molière bij Toneelgroep Amsterdam. Ook  comédienne en actrice Wimie Wilhelm komt  aan het woord over de schoonheid van het woord en hoe verder te gaan na de dood van een dierbare. Ze staat voor het eerst solo op de planken met de voorstelling ‘Eigen Zaken’.  René Appel vertelt over zijn nieuwe thriller ‘Goede vrienden’ een hechte vriendenclub waar iedereen alles met elkaar deelt.

Livemuziek wordt verzorgd door Bennie Sings.

Opium Radio, zaterdag 1 oktober tussen 14.30 uur en 16.30 uur bij de AVRO op Radio 1.

Related posts:

  1. Acteur Gijs Scholten van Aschat te gast in AVRO Opium op Radio 1
  2. Uitreiking AVRO Toneel Publieksprijs live bij Opium Radio
  3. 30 jaar Oerol gevierd in AVRO Opium
  4. Ontwerper Wim Crouwel te gast in AVRO Opium op Radio 1
  5. Schrijfster Mensje Van Keulen te gast in AVRO Opium Op Radio 1