Oktober Is AVRO Designmaand: Making Of Design

Oktober Is AVRO Designmaand: Making Of Design

Donderdag, 29 september 2011 - 16u02

In oktober 2011 staat AVRO Kunst in het teken van Design. Aanleiding is de 10e editie van de Dutch Design Week. Zowel op internet, radio als televisie is er aandacht voor Design.

Naast verschillende programma’s op radio, televisie en speciale web-only reportages is er dit jaar een speciale AVRO wandelroute tijdens de DUTCH DESIGN WEEK.  Alles in het thema ‘Making of Design’.

Aanstaande zaterdag start Opium Radio met een wekelijkse Design versie van de vaste rubriek ‘De Virtuele Vitrine’. Lingerieontwerpster Marlies Dekkers bijt hierin de spits af. Elke week zal een ontwerper zijn of haar visie weergeven op het thema design.

Naast een driedelige serie over sieradendesign brengt Kunstuur op zaterdag 29 oktober met Creative industry expert Walter Amerika een journaal vanaf de Dutch Design Week 2011 in Eindhoven. Ook Opium op TV, de culturele talkshow van  Cornald Maas, besteedt op 29 oktober uitbereid aandacht aan dit Mekka van design.

Op de Dutch Design Week heeft de AVRO een unieke design wandeling opgezet, waarin het maakproces van de ontwerper centraal staat. Tijdens de Dutch Design Week 2011 kunnen bezoekers een door de verschillende AVRO kunstredacties samengestelde route lopen.

Close Up biedt in oktober vier documentaires over Design. Aan bod komen het strak ingerichte atelier van Mondriaan,  Food Design, grafisch ontwerper Anthon Beeke en schoenenontwerper Jan Jansen.

Op kunst.avro.nl komen elke week unieke reportages over Design. Daarnaast biedt de website wekelijks een column en een overzicht van actuele designexposities. Ook wordt er een uitgebreid audiovisueel archief over design geboden. In de aanloop naar de Designmaand konden bezoekers van kunst.avro.nl een foto van hun designbezit insturen. Van deze foto’s wordt een video samengesteld die op het FILM + DESIGN festival in Eindhoven wordt vertoond.

Voor meer informatie over de AVRO Designmaand kijk op: kunst.avro.nl

Related posts:

  1. Stemming verkiezing AVRO Gouden Radioring start in oktober
  2. Ontwerper Wim Crouwel te gast in AVRO Opium op Radio 1
  3. Eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt in de AVRO-radioprogramma’s
  4. 30 jaar Oerol gevierd in AVRO Opium
  5. AVRO pakt groots uit tijdens Amsterdam Gaypride 2011