Ralf Mackenbach reikt AVRO's Junior Songfestival 2011-cd uit

Ralf Mackenbach reikt AVRO's Junior Songfestival 2011-cd uit

Vrijdag, 2 september 2011 - 11u43

Winnaar van het Junior Eurovisie Songfestival Ralf Mackenbach zal op zaterdag 3 september tijdens het Hilversum Media Festival het eerste exemplaar van de nieuwe Junior Songfestival cd officieel overhandigen aan de finalisten van 2011.

Zij zullen voor het eerst optreden met hun gezamenlijke nummer ‘Yeah! Yeah!’. Op het festival zal onder andere ook 2009-finalist Jump (Cheyenne en Mayleen) een nieuwe single ten gehore brengen!

Voor de Junior Songfestival finalisten van 2011 breekt een spannende periode aan, want vanaf zaterdag 17 september barsten de live-shows los. Gedurende drie weken zijn de finales wekelijks om 19.00 uur live te zien op Z@pp op Nederland 3. In de eerste halve finale op zaterdag 17 september nemen Sera, Yassir, Polle en Rachel het tegen elkaar op. In de tweede halve finale op zaterdag 24 september wordt er gestreden door Lidewei, JuNMe, Joël en Noah. Op zaterdag 1 oktober zal tijdens de grote finale blijken welke act Nederland zal vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Armenië op zaterdag 3 december.

De vakjury van de nationale finale wordt dit jaar vertegenwoordigd door platenbaas Stacey Rookhuizen, 538-dj Ruud de Wild en presentatrice Lieke van Lexmond.

Uitreiking cd JSF-2011

Tijdens het Hilversum Media Festival op zaterdag 3 september treden zowel oud-kandidaten van het Junior Songfestival op als de finalisten van 2011. Uit 2010 zullen Pip, Merel, Quinty en Mano zingen en uit 2009 de act Jump (Cheyenne en Mayleen). De finalisten van 2011 zullen voor het eerst hun gezamenlijke nummer van de nieuwe cd ten gehore brengen, die voormalig winnaar Ralf Mackenbach vervolgens na afloop officieel zal uitreiken rond 19.00 uur op het podium bij het Marktplein in Hilversum.

Bordspel

Op 3 september zal het splinternieuwe bordspel van het AVRO Junior Songfestival worden gelanceerd. Een swingend familiespel dat vanaf 5 september te bestellen is in de webshop van de AVRO. Vanaf half september zijn de cd en het bordspel ook in de winkel te koop.

Meer info: www.juniorsongfestival.avro.nl en www.hilversummediafestival.nl

Related posts:

  1. Geen België en Nederland in de finale van het songfestival
  2. De eerste halve finale van songfestival
  3. AVRO pakt groots uit tijdens Amsterdam Gaypride 2011
  4. Goud voor ‘Het Beste uit Idool 2011′
  5. Uitreiking AVRO Toneel Publieksprijs live bij Opium Radio