'Derde dinsdag in september' uitgebreid bij NOS

'Derde dinsdag in september' uitgebreid bij NOS

Donderdag, 1 september 2011 - 10u46

De NOS doet traditiegetrouw via televisie, radio, internet en het themakanaal Politiek24 uitgebreid verslag van de ‘derde dinsdag in september’.

In het eerste deel van de extra uitzending, die om 12.35 uur begint, zijn de rijtoer van koningin Beatrix naar de Ridderzaal, de troonrede en de balkonscène op Paleis Noordeinde te volgen. Om 15.00 uur volgen de overhandiging van de Miljoenennota door minister

Jan-Kees de Jager van Financiën en de eerste reacties op de kabinetsplannen. De presentatie van de rechtstreekse NOS-uitzending is in handen van Astrid Kersseboom, Ferry Mingelen en Dominique van der Heyde. Kersseboom neemt het ‘koninklijke’ deel voor haar rekening, terwijl Mingelen en Van der Heyde in het Tweede Kamer-gebouw tekenen voor de presentatie van het politieke gedeelte. ’s Avonds volgt op Nederland 2 (18.20-18.50 uur) bovendien een samenvatting van Prinsjesdag 2011.

Nederland 1, nos.nl en Politiek 24

De rechtstreekse Prinsjesdaguitzending begint om 12.35 uur op Nederland 1, Nederland 2 (met gebarentolk), nos.nl en Politiek24. In het eerste half uur is er onder meer een vooruitblik op de gebeurtenissen van die middag. Omstreeks 12.50 uur doet Astrid Kersseboom verslag van de rijtoer naar de Ridderzaal, waar koningin Beatrix aansluitend de troonrede voorleest. Tegen twee uur vertrekt het gezelschap weer richting Paleis Noordeinde waar rond 14.15 uur de traditionele balkonscène op het programma staat.

Na het aanbieden van de Miljoenennota – rond 15.00 uur – nemen Ferry Mingelen en Dominque van der Heyde de presentatie over van Astrid Kersseboom. Zij blikken met in Den Haag aanwezige ministers, volksvertegenwoordigers en maatschappelijke organisaties terug op de troonrede en de kort daarvoor gepresenteerde Miljoenennota.

Radio 1

Ook het NOS Radio 1 Journaal komt op dinsdag 20 september tussen 12.55 en 16.30 uur met een extra lange live uitzending vanuit het Tweede Kamer-gebouw in Den Haag. Dit programma op Radio 1 wordt gepresenteerd door Lucella Carasso en Bert van Slooten. Tijdens de uitzending wordt geschakeld naar de Ridderzaal waar koningin Beatrix de Troonrede uitspreekt en naar de vergaderzaal van de Tweede Kamer, waar Jan-Kees de Jager de Miljoenennota aanbiedt. Uiteraard wordt ook verslag gedaan van de rijtoer van en naar Paleis Noordeinde en van de ‘balkonscène’.

Verder kunnen de luisteraars de eerste reacties op de gepresenteerde plannen verwachten van bewindslieden en alle fractievoorzitters. Luisteraars hebben bovendien de gelegenheid om hun vragen aan de ministers te stellen.

NOS Prinsjesdag 2011

Dinsdag 20 september

12.35-16.30 uur* – Nederland 1, nos.nl en Politiek24
12.35-14.20 uur – Nederland 2 (met gebarentolk)
18.25-18.50 uur – Nederland 2, nos.nl en Politiek24 (samenvatting)

Presentatie (Den Haag): Astrid Kersseboom, Dominique van der Heyde en Ferry Mingelen

* genoemde eindtijd van de uitzending op Nederland 1 is onder voorbehoud van actuele ontwikkelingen.

NOS Radio 1 Journaal (extra editie)

12.55-16.30 uur – Radio 1

Presentatie (Den Haag): Lucella Carasso en Bert van Slooten

Related posts:

  1. WK langebaan uitgebreid te volgen bij de NOS
  2. Derde Driesrock op 3 september in Elewijt
  3. De sportplannen van de NOS voor dinsdag 12 juli
  4. De sportplannen van de NOS voor dinsdag 5 juli
  5. De sportplannen van de NOS voor dinsdag 21 juni