Stemming verkiezing AVRO Gouden Radioring start in oktober

Stemming verkiezing AVRO Gouden Radioring start in oktober

Woensdag, 31 augustus 2011 - 13u59

De verkiezing van de AVRO Gouden RadioRing 2011, de stemsite voor dé publieksprijs van de Nederlandse radio, wordt dit jaar in oktober opengesteld en daarmee dus niet gelijktijdig met de Gouden Televizier-Ring.

Die stemsite gaat vanaf morgen open. De AVRO heeft ervoor gekozen die twee uitreikmomenten uit elkaar te halen. Zo wordt het radiofeest van het jaar een mooi radiogala wat in de avond zal worden georganiseerd. Wanneer en waar de AVRO Gouden RadioRing wordt uitgereikt wordt later bekendgemaakt.

Vanaf oktober kan het Nederlandse publiek weer stemmen op het beste radioprogramma. Daarnaast zijn ook de beste radioman en radiovrouw van Nederland weer te kiezen, de zogenaamde RadioSter Man en RadioSter Vrouw. In 2010 wonnen Edwin Evers en Claudia de Brey die prijzen. De vijf RadioRing winnaars voor het beste programma waren

in 2006: Evers Staat Op (Radio 538),
in 2007: Theater van het Sentiment (KRO Radio 2)
in 2008: Coen & Sander Show (BNN 3FM)
in 2009: Morgenstond (Radio NL)
in 2010: GIEL! (VARA 3FM)

Op het radiogala van het jaar worden, net als vorig jaar, ook de drie juryprijzen van de Nederlandse radio uitgereikt; de Marconi Awards. Dit zijn de Aanstormend Talent Award, Oeuvre Award en de Marconi Award voor de Beste Zender.

Sinds de start van de verkiezing voor het beste radioprogramma, in 2006, is die verkiezing synchroon gehouden aan de stemming voor het beste tv-programma van Nederland. De uitreiking vond ook elk jaar op dezelfde dag plaats. De RadioRing werd ’s middags bij de AVRO op Radio 2 uitgedeeld, waar de televizieprijzen ’s avonds bij de AVRO op Nederland 1 te zien zijn.

Related posts:

  1. Eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt in de AVRO-radioprogramma’s
  2. 30 jaar Oerol gevierd in AVRO Opium
  3. AVRO pakt groots uit tijdens Amsterdam Gaypride 2011
  4. Avro Gay Night op Radio 2 met Hans, Suzanne en Corné
  5. AVRO brengt eerbetoon met tweede Mahlerweek