Mick Hucknall en Angie Stone maken affiche Night of the Proms compleet

Mick Hucknall en Angie Stone maken affiche Night of the Proms compleet

Vrijdag, 26 augustus 2011 - 15u41

Mick Hucknall, de stem en het gezicht van Simply Red, en Angie Stone komen dit jaar naar Night of the Proms. Beide internationale artiesten maken de affiche compleet. Eerder waren al het Italiaanse sopranenkwartet DIV4S en Seal aangekondigd.

Mick Hucknall debuteert met zijn band Simply Red in 1984. Met de hits ‘Money’s Too Tight (To Mention)’ en ‘Holding Back The Years’ van het album ‘Picture Book’ heeft Mick Hucknall met Simply Red meteen groot succes en verovert hij behalve Europa en de USA ook Nieuw-Zeeland en Australië. Zijn nieuwe soulgeluid slaat wereldwijd aan en grote hits als ‘The Right Thing’, ‘It’s Only Love’ en ‘If You Don’t Know Me By Now’ volgen elkaar in rap tempo op.

Mick Hucknall brengt in 2008 zijn eerste soloalbum ‘Tribute To Bobby’, een hulde aan bluesmuzikant Bobby Bland, uit.

In 2010 laat Mick Hucknall weten dat Simply Red ophoudt te bestaan. Met tien albums, waarvan in totaal meer dan 55 miljoen exemplaren zijn verkocht, en tientallen hits kan hij terugblikken op een zeer geslaagde muzikale carrière. De afscheidstournee die volgt, brengt de band liefst twee keer naar het Antwerps Sportpaleis.

In oktober 2010 kruipt hij in de huid van Rod Stewart en neemt hij tijdens een evenement voor het goede doel de vocals bij The Faces voor zijn rekening. Dat bevalt zo goed dat wordt beslist om een tournee te organiseren met als een van de stopplaatsen het festivalpark in Werchter in juli van dit jaar.

Mick Hucknall keert dit najaar terug naar ons land om tijdens Night of the Proms zijn grootste successen te brengen begeleid door het orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot.

Amerikaanse zangeres Angie Stone brengt pure soul en r&b
Night of the Proms programeert dit jaar naast het sopranenkwartet DIV4S, Seal en Mick Hucknall ook Angie Stone. De Amerikaanse neo soul-zangeres is bij het grote publiek vooral bekend van de monsterhit ‘Wish I Didn't Miss You’.

In 1999 brengt Angie Stone haar debuutalbum ‘Black Diamond’ uit. Hiermee vestigt ze meteen haar naam in de wereld van jazz, soul en r&b. Op dit album staat o.a. de hitsingle ‘No More Rain (In This Cloud)’. Lenny Kravitz en Tribe Called Quest-lid Ali Shaheed Muhammad produceren een gedeelte van het album en Stones toenmalige vriend D'Angelo is als zanger te horen op het nummer 'Everyday'.

Na vier albums waarop ze haar passie en liefde voor muziek met verschillende genres heeft gemixt, brengt de Grammygenomineerde zangeres in 2010 ‘Unexpected’ uit, een album vol pure soul, r&b en een vleugje hedendaagse muziek.

Gratis showcase DIV4S op zaterdag 10 september
Het Italiaanse sopranenkwartet DIV4S geeft op zaterdag 10 september in de Antwerpse Stadsfeestzaal een voorproefje van wat muziekliefhebbers op Night of the Proms mogen verwachten.

Denise, Isabella, Vittoria en Sofia brengen een korte showcase om 13.30 en 15.00 uur in het prachtige decor van de Stadsfeestzaal. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom om de prachtige stemmen van de vier diva’s te ontdekken.

De sopranen Denise, Isabella, Vittoria en Sofia zijn dit jaar de klassieke act op Night of the Proms. Het viertal is klassiek opgeleid aan het conservatorium en maakte als DIV4S in 2008 zijn debuut aan de zijde van Andrea Bocelli tijdens een concert in Rome. Sindsdien bracht de samenwerking met Bocelli hen naar concertzalen over heel de wereld, waar ze met succes evergreens en bekende Italiaanse klassieke muziek zongen. Muziekcritici en –liefhebbers zijn wild enthousiast van hun performance. Op dit ogenblik werken de vier dames, ondanks hun drukke concertkalender, aan een eerste cd.

“We kijken heel erg uit naar de komst van de diva’s naar Antwerpen. We zijn er bijzonder op gebrand om deze klassiek geschoolde artiesten en hun prachtige muziek aan het publiek voor te stellen. Je zou ze kunnen omschrijven als een vrouwelijke variant van Il Divo”, vertelt organisator Jan Vereecke.

Wie wordt gecharmeerd door DIV4S in de Stadsfeestzaal, kan voor een meer uitgebreide muzikale kennismaking terecht op Night of the Proms dit najaar.

Related posts:

  1. Seal en DIV4S eerste namen voor Night of the Proms 2011
  2. Affiche Lokerse Feesten 2011 compleet
  3. Gloria Gaynor bij de MAX Proms onder begeleiding van het Metropole Orkest
  4. Bekijk nu de nieuwe officiële trailer van ‘Fright Night’
  5. N.E.W.S. Records gaat tv maken