Het najaar op Radio 1: Muzikant Jan De Smet debuteert als radiopresentator

Het najaar op Radio 1: Muzikant Jan De Smet debuteert als radiopresentator

Vrijdag, 26 augustus 2011 - 16u02

Het najaar op Radio 1 begint op maandagochtend 29 augustus om zes uur. Met een nieuw, fris jinglepakket en een mix van nieuwe en vertrouwde programma’s waarbij actualiteit, muziek en sport de rode draad vormen. In Closing time, de opvolger van Exit Plus, debuteert muzikant Jan De Smet als radiopresentator.

Elke dinsdagavond grasduint hij in zijn persoonlijke platencollectie. Ook nieuw vanaf zondag 4 september zijn Blue Bayou, met Barbara Rottiers en Passato met Lieve De Maeyer.

Radio 1 informeert
De motor die Radio 1 doet draaien is de actualiteit. Dat blijft ook in het najaar zo. Met De ochtend, Peeters & Pichal, Joos, Vandaag en Nieuwe feiten, elke dag van de week. Lisbeth Imbo, Gilles De Coster, Annemie Peeters, Sven Pichal, Ruth Joos, Annelies Beck, Xavier Taveirne en Lieven Vandenhaute. De sterke persoonlijkheden van vorig seizoen, zijn helemaal terug. Uitgerust en wel.
In het weekend blijft Radio 1 het nieuws nauwgezet volgen, maar neemt tegelijkertijd wat afstand. Met een nieuw seizoen Interne Keuken van Sven Speybrouck en Koen Fillet op zaterdag van 11 tot 13 uur, Friedl’ op zondag om 9 uur en met Passato, een nieuwe zondagmiddagreeks die de luisteraar uitnodigt om het verleden opnieuw te beleven. (volgende week meer details.) Nog net voor we Sporza induiken en voluit voor live sportverslaggeving gaan.

Radio 1 brengt muziek
De algemene muzieklijn van Radio 1 blijft overeind: volwassen pop en rock, met zijsprongen naar andere genres. Exit, Vox, Allez Allez en Classics zijn intussen vaste afspraken geworden. Toch klinkt de Radio 1-partituur weer een beetje anders:

Sonar
De succesformule van deze zomer krijgt een nieuwe stek in de namiddag, met muziekinformatie en bakken muzikaal gevoel. Presentator Ronald Verhaegen is vast van plan om te behagen, te verleiden en te verrassen. Bovendien speelt hij met de luisteraars elke dag de Sonar-quiz.
Sonar, elke weekdag van 13 tot 16 uur

Blue Bayou
Meester-samensteller Raymond Stroobant dompelt de luisteraar onder in de zondagmiddagblues met Barbara Rottiers aan de microfoon. Een frisse cocktail van vertrouwde, vergeten en minder bekende muzikale parels.
Blue Bayou, elke zondag van 11 tot 13 uur

Closing time
Op weg naar middernacht verdienen de oren nog een extra slaapmutsje. Closing time vervangt vanaf maandag 29 augustus Exit Plus. Vijf muziekliefhebbers halen alles uit hun platenkast, laten ons nieuwe dingen ontdekken en serveren ons vergeten klassiekers.

Opnieuw op Radio 1: de jazz, elke vrijdag met Claude Blondeel. Vaste waarden zijn Jan Vanlangendonck en zijn folk op woensdag en Lieven Verstraete en zijn wereldmuziek op donderdag. En Jan Sprengers zet voortaan de Closing time-week in, met de blues op maandag. Liefde, passie en een beetje trouw: dat zijn de ordewoorden van Closing time.

Nieuw is muzikant Jan De Smet op dinsdag, van wie een eigenzinnige persoonlijke keuze te verwachten valt.
Elke dinsdagavond kiest muzikant Jan De Smet uit zijn eigen platencollectie een uur muziek in Closing Time. Met een vleugje humor zoals we hem kennen, en een indrukwekkende platenkast: Jan: “Eigenlijk maak ik het programma dat ik zelf graag wil horen. Het is een kans om eens mijn persoonlijke platencollectie te exploreren en zo merk ik dat ik heel verscheiden platen heb van erg verschillende muzikale invloeden. Ik heb een aantal rubrieken. Elke uitzending begint met een zangeres, de eerste is Joni Mitchell. En ik laat ook elke week een heel oude opname horen, een vinylplaat, een heel lang nummer, een nummer van Bob Dylan en een liedje in een vreemde taal. En humor is er ook natuurlijk want ik breng elke week een radiosketch van Karel Vereertbrugghen terug op de radio. Ik vind ze nu nog altijd erg grappig.“

Closing time:
Maandag met Jan Sprengers
Dinsdag met Jan De Smet
Woensdag met Jan Vanlangendonck
Donderdag met Lieven Verstraete
Vrijdag met Claude Blondeel
Closing time, elke werkdag van 23 tot 24 uur

Radio 1 in een nieuw kleedje
Net zoals een krant of weekblad af en toe behoefte heeft aan een nieuwe letter, een andere kolom, meer of minder witruimte, zo laten radiomakers een radionet na enkele jaren weer anders klinken in een nieuwe verpakking. De jingles zijn vers en klinken positief, helder en sprankelend. Het najaar van Radio1 begint op maandag 29 augustus, klokslag om zes uur ‘s ochtends.

Related posts:

  1. Kijk mee in het najaar van The Walt Disney Company
  2. Marco Borsato komt dit najaar heel dichtbij
  3. TROS start autoshow op Radio 1
  4. De tachtig zomergasten van Radio 1
  5. Een zomer lang interactieve radio in de MNM Summerclub vanuit Zeebrugge