AVRO brengt diversiteit in 10-delig radiodrama 'Schilden van Leem'

AVRO brengt diversiteit in 10-delig radiodrama 'Schilden van Leem'

Vrijdag, 26 augustus 2011 - 13u06

De AVRO komt opnieuw met een prachtig radiodrama als onderdeel van de radiodrama reeks uit de radiobibliotheek. Ditmaal is het boek ‘Schilden van Leem’ van de Antilliaanse auteur Boeli van Leeuwen verwerkt tot een 10-delige hoorspelserie met dezelfde titel.

De op Curaçao geboren Susan Glimmerveen, schrijfster van het boek ‘Kaf’ bewerkte het boek tot een hoorspel dat onder regie stond van Marlies Cordia.
 
‘Schilden van leem’ is het verhaal van Dianklo Devereau, kind van de meid, maar geëcht, die met zijn verdorrende vrouw Marjolein op Curaçao leeft. Hij maakt deel uit van de bovenlaag, maar zijn hart gaat uit naar de verstotelingen die hij hulp probeert te bieden. Dat zijn moeder altijd als uitschot behandeld is door zijn vader, heeft daar zeker mee te maken. Na een vulkaaneruptie op Santa Maria mag hij namens de eilandsraad hulpgoederen en geld naar het getroffen gebied brengen. Misschien niet zo’n goed idee van Dianklo om zijn lievelingsidioten mee te nemen op deze rampzalige missie…
 
De hoofdrollen van Dianklo en Marjolein worden vertolkt door Norman de Palm en Jeannine Valeriano.

‘Schilden van Leem’ wordt van dinsdag 30 augustus tot en met zaterdag 3 september en van dinsdag 6 september tot en met zaterdag 10 september van 00.45 uur tot 01.00 uur uitgezonden op Radio 1.

In totaal bestaat ‘De Schilden van Leem’ uit 10 afleveringen.

Related posts:

  1. AVRO brengt eerbetoon met tweede Mahlerweek
  2. AVRO brengt eerbetoon met tweede Mahlerweek
  3. AVRO brengt ode aan Annie M.G. Schmidt met de radiomusical ‘Heerlijk duurt het langst’
  4. Acteur Gijs Scholten van Aschat te gast in AVRO Opium op Radio 1
  5. AVRO en COC lanceren de ‘hoe heb jij het geleerd?’-test