AVRO en COC lanceren de 'hoe heb jij het geleerd?'-test

AVRO en COC lanceren de 'hoe heb jij het geleerd?'-test

Zaterdag, 30 juli 2011 - 20u08

Tijdens de officiële openingsreceptie van de Amsterdam Gay Pride 2011 in het Amsterdamse Mint Hotel lanceerden AVRO en COC vanmiddag de Hoe heb jij het geleerd?-test.

Door het invullen van de onlinetest op hoehebjijhetgeleerd.avro.nl, kunnen bezoekers uitvinden hoeveel ze eigenlijk over homo- en transseksualiteit weten.   

Met de test vestigen COC en AVRO de aandacht op het gebrek aan voorlichting over homo- en transseksualiteit op Nederlandse scholen. Veel Nederlanders hebben op school niets over dit onderwerp geleerd; uit onderzoek blijkt dat ongeveer tweederde van de middelbare scholieren geen voorlichting krijgt.

Internetpetitie
Een overweldigende meerderheid in de Tweede Kamer wil voorlichting over homo- en transseksualiteit op school verplicht stellen, zo bleek tijdens een stemming in juni, maar de regering weigert dat. Daarom is het COC een internetpetitie gestart op www.coc.nl, die gesteund wordt door de AVRO.

De AVRO staat voor een vrije, ruimdenkende samenleving. Voorlichting op school over homo- en transseksualiteit hoort daar bij.  Zo krijgen ook toekomstige generaties de mogelijkheid om vrij en ruimdenkend in het leven staan.

‘Gebrek aan voorlichting op school leidt tot vooroordelen en soms zelfs tot geweld tegen lesbische vrouwen, homo’s, bi’s en transgenders’, zegt Vera Bergkamp (voorzitter COC Nederland). ‘Met de online test kunnen mensen uitvinden hoeveel ze zelf over homo- en transseksualiteit weten. Gezien het gebrek aan voorlichting, zou het me niets verbazen als veel Nederlanders nog wel een roze bijles kunnen gebruiken.’

De eerste resultaten van de test worden bekend gemaakt op zaterdagavond 6 augustus tijdens het programma Amsterdam Gay Pride – Canal Parade 2011 dat om 22.00 uur op Nederland 3 wordt uitgezonden.

Foto: Edmonde van Laar

Meer over de plannen van de AVRO rondom en tijdens de Gay Pride zijn de vinden op hoehebjijhetgeleerd.avro.nl

Related posts:

  1. AVRO pakt groots uit tijdens Amsterdam Gaypride 2011
  2. Eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt in de AVRO-radioprogramma’s
  3. AVRO brengt eerbetoon met tweede Mahlerweek
  4. AVRO brengt eerbetoon met tweede Mahlerweek
  5. Telenet test nieuwe internetprotocol IPv6 op wereldtestdag