AVRO pakt groots uit tijdens Amsterdam Gaypride 2011

AVRO pakt groots uit tijdens Amsterdam Gaypride 2011

Donderdag, 28 juli 2011 - 11u06

Voor de 16e keer worden de grachten van Amsterdam op 6 augustus roze gekleurd door de Canal Parade als onderdeel van de Amsterdam Gaypride.

De AVRO vaart net als voorgaande jaren mee in de parade en brengt op 6 augustus rechtstreeks vanuit de hoofdstad een bijzondere reportage over de festiviteiten rond en op de Canal Parade. Van Drag Queen tot toeschouwer aan de wal, iedereen is terug te zien met zijn of haar verhaal in het programma Amsterdam Gay Pride – Canal Parade 2011.

Cornald Maas verslaat wederom op geheel eigen wijze de bonte stoet van langsvarende boten tijdens de Canal Parade en wordt hierbij geassisteerd door  Ewout Genemans. Daarnaast levert de AVRO een live stream voorzien van Engels commentaar van Boom Chicago acteur Michael Diederich. Zo kan de hele wereld live mee genieten. Hans Schiffers blikt op Radio 2 terug op alle gebeurtenissen van de dag en in die nacht verzorgt hij de Gay Night op Radio 2 met Corné Klijn en Suzanne Kleman.

Op donderdag 4 augustus wordt de film G.R.A.Z.Y. uitgezonden. Een komisch drama uit Canada over de jonge Zac die in de jaren '60 en '70, omringd door vier broers, de aandacht van zijn norse vader probeert te houden.

Hoe heb jij het geleerd?

Binnenkort zal de AVRO, in samenwerking met COC Nederland, een online test lanceren. Door het invullen van de test op hoehebjijhetgeleerd.avro.nl, kunnen bezoekers uitvinden hoeveel ze eigenlijk over homo- en transseksualiteit weten.

Met de test vestigen COC en AVRO de aandacht op het gebrek aan voorlichting over homo- en transseksualiteit op Nederlandse scholen.

Amsterdam Gay Pride – Canal Parade 2011, zaterdag 6 augustus 22.15 uur Nederland 3 (herhaling op zondag 7 augustus 17.20 uur Nederland 1)
G.R.A.Z.Y., donderdag 4 augustus 21.55 uur Nederland 3
Best of 2Night, zaterdag 6 augustus, 18.00 uur Radio 2
AVRO Radio 2 Gay Night, zondag 7 augustus 00.00 uur  – 6.00 uur Radio 2

Meer info: hoehebjijhetgeleerd.avro.nl

Related posts:

  1. Eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt in de AVRO-radioprogramma’s
  2. 30 jaar Oerol gevierd in AVRO Opium
  3. AVRO Opium maakte selectie Nederlands Theater Festival bekend
  4. AVRO brengt eerbetoon met tweede Mahlerweek
  5. AVRO brengt eerbetoon met tweede Mahlerweek