De Klassieken in zomerse sferen vanaf de Antillen

De Klassieken in zomerse sferen vanaf de Antillen

Dinsdag, 19 juli 2011 - 09u33

De Klassieken brengt het best beluisterde klassieke muziekprogramma gedurende een week lang vanaf de Antillen. Presentatrice Maartje van Weegen zal op uitnodiging van premier Mike Eman uitzendingen brengen vanaf Aruba.

“Ik vind het een hele eer om uitgenodigd te zijn en het programma vanaf zo’n prachtige locatie te mogen uitzenden. De mensen daar zijn heel enthousiast om onze luisteraars te vertellen over hun passie voor muziek.” Naast Aruba zal de Klassieken ook Curaçao bezoeken.

Maartje van Weegen is op de Antillen ter gelegenheid van de voorstelling CLAUS! op de Antillen. Ze vervult in  het toneelstuk over het leven van Prins Claus de rol van verteller. Dankzij de uitnodiging van premier Eman kan ze De Klassieken zelf blijven presenteren en zal het programma volledig in het teken staan van de eilanden. Met veel Caribische muziek en bijzondere gasten waaronder zangeres Giovanca, acteur Thom Hoffman – die deel uitmaakt van de cast van CLAUS! – en ook de regisseur van het stuk en ex-politicus John Leerdam.

Uitzendingen vanaf Aruba

Op donderdag zendt de Klassieken uit vanuit cultureel centrum ‘Cas di Cultura’ in Oranjestad. Te gast zijn onder meer premier van Aruba Mike Eman en de Arubaanse pianist Armand Simon. Aruba heeft lang gevochten voor een status aparte, maar kent inmiddels al vijfentwintig jaar autonomie. Een status waar het land erg trots op is en reden voor de premier om Maartje van Weegen uit te nodigen.

Vrijdag is De Klassieken thuis bij galeriehoudster en kunstenares Belinda de Veer in Oranjestad. De Veer is een groot liefhebster van klassiek en wil een klassieke muziekserie opstarten.

Uitzendingen vanaf Curaçao

Maandag wordt De Klassieken uitgezonden vanuit de wijk Otrobanda in Willemstad. Deze wijk staat bekend om haar rijke muzikale traditie. Componist en pianist Wim Statius Muller is geboren en getogen in Otrobanda en is in de uitzending te gast. Hij neemt de luisteraar mee op reis door de klassieke muziek historie van Curaçao. Op dinsdag zendt De Klassieken uit vanaf Landgoed Bloemhof. Dit was voorheen een van de kleinere plantages van het eiland. Tegenwoordig dient Landgoed Bloemhof als cultureel centrum. Woensdag wordt uitgezonden vanaf de Fortkerk in Willemstad, waar veel klassieke concerten worden gegeven.

Meer info: klassiek.avro.nl

De Klassieken is maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur te horen op Radio 4.
De uitzendingen vanaf Aruba & Curaçao zijn van 21 tot en met 27 juli op Radio 4 te horen.

Related posts:

  1. Vanaf 19 juni zomerse variant ‘Sara op zondag’ met Gerard Alderliefste
  2. Operasterren in Virus op Radio 4
  3. AVRO-programma’s geheel in teken van Festival Classique
  4. Kim Cattrall en 50 Cent naar het Aruba International Film Festival
  5. AVRO-programma’s geheel in teken van Festival Classique