NCRV’s Knooppunt Kranenbarg rijdt mee in de Tourkaravaan

NCRV’s Knooppunt Kranenbarg rijdt mee in de Tourkaravaan

Maandag, 20 juni 2011 - 13u20

Volgend weekend gaat de spectaculaire Tour de France weer van start. In de Tourkaravaan rijdt dit jaar een bijzondere Nederlandse camper mee: die van verslaggevers Lodewijk Hekking en Job Jan Altena van het NCRV Radio 2-programma Knooppunt Kranenbarg.

Zij duiken dit jaar in het tourgewoel als wielrenfanaten, supporters en manusjes-van-alles. En ondertussen proberen ze in het spoor te blijven van profrenner Robert Gesink, oud-wielrenmaatje van Job Jan.

Met de camper en hun fietsen achterop gaan de verslaggevers het Touravontuur tegemoet. Dagelijks zullen zij te horen zijn met bijzondere en gekke verhalen langs de route. Na de finish praten zij met de hoofdrolspeler van de dag. Dat kan een renner zijn, maar net zo goed een teamkok, een teamarts of mecanicien. Ook zullen zij Nederlandse wielrenners volgen als zij weer in de bus stappen: wat doen zij in de avonduren, welke muziek luisteren ze en met wie liggen zij op de kamer?

Centraal in de zoektocht van Job Jan en Lodewijk staat de vraag: wat is het geheim van het Toursucces? Als reizende verslaggevers proberen ze dit geheim te ontrafelen. Jarenlang trainde verslaggever Job Jan samen met Robert Gesink bij Toer en Wielrenvereniging de Peddelaars in Aalten. Robert gaat nu voor de gele trui en Job Jan… tja, die schopte het tot verslaggever en zoekt zijn vroegere wielermaatje nu op in de Tour.

Knooppunt Kranenbarg, vrijdag 1 juli, Radio 2, 16.00 uur

Related posts:

  1. NCRV’s Knooppunt Kranenbarg na 10 jaar officieel geopend met eigen straatnaambord
  2. Vanaf 19 juni zomerse variant ‘Sara op zondag’ met Gerard Alderliefste