AVRO brengt eerbetoon met tweede Mahlerweek

AVRO brengt eerbetoon met tweede Mahlerweek

Donderdag, 16 juni 2011 - 09u25

De AVRO brengt van zaterdag 25 juni tot en met donderdag 30 juni voor het tweede jaar op rij een Mahlerweek. In navolging van de Mahlerweek die de AVRO in 2010 organiseerde om Gustav Mahlers 150ste geboortedag te vieren, organiseert de omroep dit jaar opnieuw een Mahlerweek, nu met het oog op de honderdste sterfdag van de componist.

AVRO-presentator en tevens Mahler-connaisseur Hans van den Boom: “Op televisie, radio en internet worden zowel kenners als niet-kenners gedurende deze tweede Mahlerweek opnieuw getrakteerd op het schitterende oeuvre van deze wereldberoemde componist”.

Televisie

AVRO’s Close Up bijt tijdens de Mahlerweek op 25 juni op Nederland 1 de spits af met twee documentaires rondom Mahler: ‘Attrazione d’Amore, een dirigent en zijn orkest’ (25 juni, 10.20 uur) en ‘Conducting Mahler’ (25 juni, 14.35 uur).

In de laatst genoemde documentaire geven vijf dirigenten van wereldfaam hun persoonlijke visie op Mahlers werk, waaronder Bernard Haitink die onlangs de negende symfonie in het Concertgebouw dirigeerde.

In navolging van de eerste vijf symfonieën, die vorig jaar werden uitgezonden, zijn dit jaar dagelijks van 26 tot en met 30 juni de symfonieën 6 tot en met 10 van Mahler op Nederland 2 te zien en te horen. Alle concerten worden gespeeld door het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van de topdirigenten Lorin Maazel, Pierre Boulez, Mariss Jansons, Bernard Haitink en Eliahu Inbal. Aan elk concert gaat een korte introductie vooraf waarbij zowel AVRO-presentator Hans van den Boom als de betreffende dirigent in gaat op de symfonie van die avond.

Radio

Op Radio 4 zullen in de Mahlerweek iedere werkdag van 9.00 uur tot 12.00 uur bekende Nederlanders hun favoriete Mahler-passage laten horen in de rubriek ‘Mijn Mahler’.

Internet

De internetsite klassiek.avro.nl biedt tijdens de Mahlerweek uitgebreid mogelijkheden om de symfonieën (opnieuw) te beluisteren en om meer te weten te komen over Mahler in de reportage ‘Wie was Mahler’. Tevens zijn  fragmenten te zien die nooit eerder op televisie vertoond zijn. Kijk voor meer informatie op klassiek.avro.nl

AVRO’s Mahlerweek: zaterdag 25 t/m donderdag 30 juni op televisie, radio en internet.

Meer info: klassiek.avro.nl

De Mahlerweek is onderdeel van ‘Een zomer vol Kunst & Cultuur bij de AVRO’.

Related posts:

  1. AVRO brengt eerbetoon met tweede Mahlerweek
  2. Eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt in de AVRO-radioprogramma’s
  3. 30 jaar Oerol gevierd in AVRO Opium
  4. AVRO brengt ode aan Annie M.G. Schmidt met de radiomusical ‘Heerlijk duurt het langst’
  5. Girls First Concert bij de AVRO