AVRO-programma’s geheel in teken van Festival Classique

AVRO-programma’s geheel in teken van Festival Classique

Vrijdag, 10 juni 2011 - 09u57

Met de laatste editie van Festival Classique werd een plek veroverd in de top 20 van de Evenementen Top 100. Dit jaar vieren Festival Classique en de AVRO hun vijfde verjaardag en is er nog meer muziek en nog meer festival.

AVRO-presentatoren Frits Sissing, Art Rooijakkers, Pieter Jan Hagens, Maartje Stokkers, Jan-Willem Roodbeen en Maartje van Weegen leveren tussen 17 en 19 juni een bijdrage aan de festivalprogrammering en de AVRO-programma’s op televisie, radio en internet.

Edison Klassiek Gala – Vanuit het Kurhaus in Scheveningen worden aan de vooravond van Festival Classique de  Edisons Klassiek uitgereikt. Dit jaar gaan de prestigieuze beelden naar onder andere meesterpianist en dirigent Daniel Barenboim, pianist Andreas Staier en violiste Vilde Frang. Het belooft een klassieke muziekavond te worden waar een keur aan artiesten diverse klanken van hoge kwaliteit laat horen op een historische locatie. Zondagavond 19 juni brengt Pieter Jan Hagens live verslag uit van het gala op Nederland 2.

FC Hofvijverconcert – Een van dé hoogtepunten van Festival Classique is het Hofvijverconcert dat Frits Sissing zaterdag 18 juni presenteert. Het Residentie Orkest speelt onder leiding van Xian Zhang een selectie van de werken van Elgar, Stravinsky, Britten en Respighi. De prachtige klassieke muziek wordt nog spannender door betoverende beelden en verbluffende acrobatische toeren van de internationale groep Corpus Acrobatics.

AVRO Radio 4 – Radio 4 zendt volgend weekend live uit vanaf het Festivalplein. Op zaterdag 18 juni worden drie concerten van de serie Kerkenpad live uitgezonden en op zondag 19 juni de concerten van de serie Wonderkinderen, gepresenteerd door Maartje van Weegen.

In het AVRO-programma Virus staat klassieke muziek in elke mogelijke vorm centraal. Vanaf het Plein laten Art Rooijakkers en Jan-Willem Roodbeen zich in het programma op geheel eigen wijze inspireren door klassieke muziek. Radio presentator Maartje Stokkers geeft mensen een muziekrecept op maat als Dr. Classic. In de uitzending treden musici live op en worden ze geïnterviewd. Bij de uitzendingen vanaf het festivalterrein is publiek van harte welkom.

De Radio 4 uitzendingen komen in samenwerking met de NTR tot stand.

Klassiek.avro.nl – De AVRO verslaat Festival Classique ook via internet op klassiek.avro.nl. Tijdens het festival worden verschillende concerten gewebcast, waaronder de Nach van Bach, het lustrumconcert met The Five Browns en opera onder de sterren: Cavalleria Rusticana. De concerten zijn na afloop ook nog terug te zien op de site.

Edison Klassiek Gala – 17 juni: 21.00 uur op Nederland 2
FC Hofvijverconcert – 18 juni: 20.25 uur op Nederland 2
Virus (Jan-Willem Roodbeen) – 18 juni: 15.45 – 16.45 uur op Radio 4
Radio vanaf festivalplein – 18 juni: 12.00 – 18.00 uur / 19 juni: 11.00 – 18.00 uur op Radio 4
Virus (Art Rooijakkers) – 19 juni: 15.45  – 16.45 uur op Radio 4

Alle programma’s zijn onderdeel van ‘Een zomer vol Kunst & Cultuur bij de AVRO’.

Related posts:

  1. AVRO-programma’s geheel in teken van Festival Classique
  2. Radio 2 en Casa Luna geheel in teken van Alpe d’HuZes
  3. AVRO brengt eerbetoon met tweede Mahlerweek
  4. 30 jaar Oerol gevierd in AVRO Opium
  5. AVRO Opium maakte selectie Nederlands Theater Festival bekend