30 jaar Oerol gevierd in AVRO Opium

30 jaar Oerol gevierd in AVRO Opium

Donderdag, 9 juni 2011 - 14u30

Presentatoren Cornald Maas en Hans Smit vieren met hun gasten in meerdere AVRO-programma’s het 30 jaar Oerol feest op Terschelling. Naast televisie en radio wordt ook op internet aandacht besteed aan dertig jaar Oerol.

Opium Televisie

Vanaf 20 juni doet de AVRO in ‘Opium op Oerol’ vijf dagen achtereen live verslag van de 30e editie van het kunst-, muziek- en theaterfestival Oerol op Terschelling. Presentator Cornald Maas nodigt speciale gasten van de vaste wal uit om zich een paar dagen onder te dompelen in de bijzondere ervaring die Oerol is. Dit jaar zijn dat Eva van de Wijdeven (20 juni), Hanneke Groenteman (21 juni), Stacey Rookhuizen (22 juni), Kitty Courbois (23 juni) en Joep van Deudekom (24 juni). Muziek in de uitzendingen wordt verzorgd door o.a. Giovanca, Lola Kite en Janne Schra.

Opium op Oerol vanaf maandag 20 juni om 19:10 uur bij de AVRO op Nederland 2.

Documentaire 30 Jaar Oerol

Ter gelegenheid van het lustrum zendt de AVRO een documentaire uit over 30 jaar Oerol. Gesprekken met oprichter Joop Mulder en bekende theatermakers geven, samen met bijzondere archiefbeelden, een rijk beeld van het unieke locatietheaterfestival.

30 Jaar Oerol op zondag 19 juni om 17.00 uur en 23.30 uur bij de AVRO op Nederland 2.

Opium Radio

Op zaterdag 18 juni wordt het radioprogramma Opium live uitgezonden vanaf Terschelling. Presentator Hans Smit spreekt met tal van theatermakers, acteurs en kunstenaars. De livemuziek komt o.a. van rapper Typhoon.

Opium Radio tussen 14.30 uur en 16.30 uur op Radio 1.

Oerol op internet

Ook op internet besteed de AVRO aandacht aan Oerol. Ter ere van de 30e editie van het festival zijn op de website opiumopoerol.avro.nl bijzondere optredens uit voorgaande edities te vinden. Op de Opium facebook kunnen kijkers en luisteraars hun hoogtepunten van 30 jaar Oerol met elkaar delen.

Het Oerol festival is van 17 t/m 26 juni.

Related posts:

  1. Schrijfster Mensje Van Keulen te gast in AVRO Opium Op Radio 1
  2. AVRO Opium maakte selectie Nederlands Theater Festival bekend
  3. Clairy Polak maakt voorstellingen Nederlands Theater Festival bekend in AVRO Opium
  4. Eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt in de AVRO-radioprogramma’s
  5. Girls First Concert bij de AVRO