Radio 2 en Casa Luna geheel in teken van Alpe d’HuZes

Radio 2 en Casa Luna geheel in teken van Alpe d’HuZes

Woensdag, 8 juni 2011 - 12u07

Donderdag 9 juni beklimmen ruim vierduizend fietsers de Alpe d’Huez in Frankrijk met als doel geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. De publieke muziekzender volgt deelnemers van de sportieve inzamelingsactie Alpe d’HuZes op de voet. Het Radio 2 supportershome in het AKN gebouw is het kloppend hart in Hilversum.

Van 5.00 tot 20.00 uur hoort de Radio 2 luisteraar live updates vanaf de berg en aanmoedigingen van de achterban vanuit Hilversum. Rond 12.00 uur opent Helga van Leur het Radio 2 supportershome, waar ruim 150 familieleden, vrienden en overige fans de verrichtingen van de fietsers nauwgezet volgen. De weervrouw draagt de actie een warm hart toe en beklom vorig jaar Alpe d’Huez als lid van het Powervrouwenteam van Knooppunt Kranenbarg. Verslaggevers Sandra van Steen (KRO) en Alfred van de Wege (EO) doen vanuit het Radio 2 supportershome verslag op Radio 2.
Radio 2 presentator Frits Spits is door collega Bert Kranenbarg uitgedaagd tot een fietswedstrijd met een luisteraar in het supportershome, uiteraard voor het goede doel. Jan-Willem Roodbeen volgt de inspannende strijd van collega Spits in zijn programma de Roodshow (AVRO) tussen 14.00 en 16.00 uur.

Om 16.00 uur schakelt Radio 2 live over naar de Franse Alpen. Bert Kranenbarg doet in een extra lange uitzending van Knooppunt Kranenbarg (NCRV) tot 20.00 uur live verslag van de ontknoping van de beklimmingen. De publieke muziekzender draait de hele dag bij het thema passende muziek, onder meer afkomstig van door de beklimmers aangedragen Top 6-lijstjes met favoriete platen.

Het verslag van Alpe d’HuZes op 9 juni is een crossmediale samenwerking van de Publieke Omroep. Nederland 1, Radio 2, themakanaal Spirit 24, internet, NCRV en de NOS werken mee.
Radio 2 volgt van 5.00 tot 20.00 uur in alle programma’s de prestaties van de deelnemers en de aanmoedigingen van het thuisfront.
Spirit 24 zendt van 12.00 uur tot 20.00 uur een live verslag uit vanaf de Alpe d’Huez.

Nederland 1 schakelt van 19.00 uur en 20.00 rechtreeks over naar 1860 meter hoogte voor het Alpe d’HuZes (NCRV/NOS) televisieprogramma. Presentatoren Jetske van den Elsen (NCRV) en Herman van der Zandt (NOS) doen live verslag bij de finish.

Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ hopen deelnemers aan Alpe d’HuZes twintig miljoen euro bij elkaar te fietsen.

CASA LUNA: LIVE VANAF DE ALPE D’HUEZ

In de nacht van donderdag op vrijdag komt het NCRV-programma Casa Luna rechtstreeks vanaf de Alpe d’Huez. Deze Franse berg is donderdag de locatie van Alpe d’HuZes, het fietsevenement dat geld inzamelt voor kankeronderzoek.

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF, fietst in het team Arnhemsmeisje ook de berg op. Klaas Drupsteen heeft met hem een gesprek over de berg en het doel en over de sportieve en Olympische ambities voor 2012 en 2028 van NOC*NSF.

Casa Luna, vrijdag 10 juni 2011 – 00.02 uur, Radio 1

Foto: NCRV

Meer info: www.radio2.nl en alpedhuzes.ncrv.nl

Related posts:

  1. Alpe d’HuZes groots gevolgd op radio, televisie en internet
  2. AVRO-programma’s geheel in teken van Festival Classique
  3. Te gast in Casa Luna: bloemenarrangeur Dorien van den Berg
  4. NCRV’s Knooppunt Kranenbarg na 10 jaar officieel geopend met eigen straatnaambord
  5. Casa Luna: Waarom narigheid volstrekt normaal is