Girls First Concert bij de AVRO

Girls First Concert bij de AVRO

Dinsdag, 31 mei 2011 - 13u53

De AVRO zal dit jaar zowel op radio als op televisie het Girls first concert vanaf het Java-Eiland verslaan. Tal van Nederlandse top artiesten treden op 9 juni op om aandacht te vragen voor de situaties van meisjes in ontwikkelingslanden. De AVRO zendt het concert op 18 juni op Nederland 3 uit.

Gerard Ekdom doet backstage verslag en praat met de artiesten over hun optreden en inzet voor kinderrechtenorganisatie Plan.

'Het doet me goed om te weten dat zoveel belangrijke artiesten zich inzetten voor de positie van meisjes in ontwikkelingslanden. Het gaat een dampend en stampend feest worden!', aldus Ekdom.

Waylon, Giovanca, Glennis Grace, Jacqueline Govaert, Xander de Buisonjé, Anita Meyer, DJ Miss Nine, Loïs Lane, Postman en vele anderen zingen de sterren van de hemel op het podium van een roze gekleurd Java-Eiland. Zij werken allen belangeloos mee en maken met hun optreden een statement voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan werkt in 48 ontwikkelingslanden aan het realiseren van gelijke rechten en kansen voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden.

De AVRO zendt op 18 juni om  23.05 uur het concert op televisie uit en op Radio 2 wordt dit concert op dezelfde dag vanaf 18.00 uur uitgezonden. Op 9 juni schakelt het radioprogramma AVRO Roodshow  (Radio 2) live  naar het festivalterrein voor extra quotes.

Related posts:

  1. Eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt in de AVRO-radioprogramma’s
  2. AVRO-programma’s geheel in teken van Festival Classique
  3. AVRO Opium maakte selectie Nederlands Theater Festival bekend
  4. AVRO brengt ode aan Annie M.G. Schmidt met de radiomusical ‘Heerlijk duurt het langst’
  5. Schrijfster Mensje Van Keulen te gast in AVRO Opium Op Radio 1