Zondag in 'Vroege Vogels': het Strawberry Earth Film Festival

Zondag in 'Vroege Vogels': het Strawberry Earth Film Festival

Vrijdag, 27 mei 2011 - 14u11

Met in deze uitzending onder andere de volgende onderwerpen: het Strawberry Earth Film Festival en de Noordzee.

- In Amsterdam wordt volgende week het Strawberry Earth Film Festival gehouden. Twee dagen lang films over duurzaamheid. Nieuw is de start van de eerste groene filmcompetitie van Europa. Deelnemers maken een korte film op een zo groen mogelijke manier: dus minder energie, minder afval en biologische broodjes in de catering.
- Greenpeace gaat vanaf maandag een maand lang actie voeren voor de Noordzee. De grote watervlakte is decennialang aangetast door overbevissing, vervuiling, scheepvaart en de winning van olie, gas en zand. De milieubeweging pleit voor een aantal echte zeereservaten, zonder vissersboten of olieboringen. In ‘Vroege Vogels’ campagneleider Tom Grijsen.
- In Noord-Brabant zijn binnenkort proefboringen naar schaliegas. Volgens de voorstanders zit er genoeg in de bodem om Nederland decennialang van gas te voorzien. Bewoners verzetten zich hevig. Volgens hen zijn er nogal wat risico’s verbonden aan de boringen en is schaliegas schadelijk voor het milieu. Hoogleraar Bio-energie Hubert Veringa legt uit.

Meer info: vroegevogels.vara.nl

Presentatie: Menno Bentveld en Janine Abbring

'Vroege Vogels', zondag 29 mei om 08.00 uur op Radio 1

Foto: VARA / Rogier Veldman

Related posts:

  1. Zondag in ‘Vroege Vogels’: handboek natuurfotografie
  2. Zondag in ‘Vroege Vogels’: muggenonderzoek
  3. Kim Cattrall en 50 Cent naar het Aruba International Film Festival
  4. Trailer van eerste Kuifje-film vrijgegeven
  5. AVRO Opium maakte selectie Nederlands Theater Festival bekend