Schrijfster Mensje Van Keulen te gast in AVRO Opium Op Radio 1

Schrijfster Mensje Van Keulen te gast in AVRO Opium Op Radio 1

Vrijdag, 20 mei 2011 - 11u45

AVRO’s cultuurmagazine Opium op Radio 1 komt zaterdag 21 mei rechtstreeks vanuit de Desmet Studio’s in Amsterdam. Tussen 14.30 en 16.30 uur komen de volgende onderwerpen aan de orde...

- Mensje van Keulen viert dit jaar haar veertigjarig jubileum als schrijver. Ter ere hiervan zijn haar verhalen samengebracht in Alle Verhalen: van haar eerste bundel Allemaal tranen tot de laatste bundel Een goed verhaal dat in 2009 verscheen.
- Na vijf jaar is de Amsterdamse band Alamo Race Track terug met een nieuw album getiteld ‘Unicorn Loves Deer’. De band gooide eerder al hoge ogen met het album Black Cat John Brown. De titeltrack daarvan werd zelfs gebruikt in de Amerikaanse serie ‘Grey’s Anatomy’ tijdens een scene waarin een voet werd geamputeerd.
- Tijdens de conferentie What design can do for you, 26 en 27 mei in de Stadsschouwburg Amsterdam, staat de vraag centraal hoe ontwerpers oplossingen kunnen aandragen voor sociale problemen. Met Ole Bouman, directeur van het NAI, kijkt Opium naar de rol van de architectuur in de samenleving.
- De gesproken column van Serge van Duijnhoven vanuit het filmfestival Cannes
- Filmrecensent Dana Linssen bespreekt de nieuwste films, onder andere de film ‘Howl’ over de Amerikaanse dichter Allen Ginsberg.
- Singer/songwriter Tamara van Esch schrijft het liefst over bijzondere en opvallende dingen uit het dagelijks leven. Dit verpakt ze in persoonlijke en rustige muziek. Zaterdag is ze te horen in ‘De 80 seconden van…’
- Zondag is het 100 jaar geleden dat Annie M.G. Schmidt werd geboren. Zondag is een drie uur durende radiomusical te horen: Heerlijk duurt het langst, een ode aan de schrijfster. Stef Visjager tekende voor de regie en tekstbewerking.
- De virtuele vitrine van Geert Lageveen
- ‘Blind op me Oge’ is de titel van de nieuwe bundel van Bob Fosko. Daarin een selectie uit dertig jaar Nederlandse liedteksten geschreven door Fosko die onder andere bekend werd door de rockband ‘Raggende Manne’. Het boek is vormgegeven door Erik Kessels en komt uit bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.
- De wekelijkse bijdrage van Cornald Maas.

Presentatie: Hans Smit

Meer info: opium.avro.nl

Related posts:

  1. AVRO Opium maakte selectie Nederlands Theater Festival bekend
  2. Clairy Polak maakt voorstellingen Nederlands Theater Festival bekend in AVRO Opium
  3. Muziek, toneel, slaven en fantasieën in OPIUM Radio
  4. Schepper & Co: De drijfveren van schrijfster Judit Neurink
  5. AVRO brengt ode aan Annie M.G. Schmidt met de radiomusical ‘Heerlijk duurt het langst’