Radiomusical 'Heerlijk Duurt Het Langst' in race voor prestigieuze Prix Europa

Radiomusical 'Heerlijk Duurt Het Langst' in race voor prestigieuze Prix Europa

Vrijdag, 20 mei 2011 - 14u45

De radiobewerking van de musical Heerlijk duurt het Langst wordt door de AVRO als Nederlands radiodrama ingezonden naar de Prix Europa in Berlijn. Aanstaande zondag 22 mei wordt de radiomusical door de AVRO vanaf 9.00 uur uitgezonden op Radio 2. Op 20 mei is het precies 100 jaar geleden dat Annie M.G. Schmidt werd geboren. De drie uur durende radiomusical wordt aaneengesloten uitgezonden in een speciale aflevering van Musical Moods op Radio 2.

Heerlijk duurt het langst is de eerste en misschien wel de meest bekende musical van het duo Annie M.G. Schmidt & Harry Bannink. Voor de AVRO en producent Flinck Film een reden om deze musical nieuw leven in te blazen en te bewerken als radiomusical. Onder regie en tekstbewerking van Stef Visjager (o.a. Bommel hoorspel) en met arrangementen van Bob Zimmerman (o.a. In de ban van Bannink en filmmuziek Tirza) zet de AVRO haar hoorspeltraditie voort. Harry Bannink klassiekers als 'Op een mooie Pinksterdag', 'Zeur Niet', 'Het is over' en 'Kom Kees' passeren de revue in dit typische Annie M.G. Schmidt verhaal vol sterke dialogen en rake typeringen.

Het verhaal volgens Annie M.G. Schmidt: 'Hij en Zij, getrouwd, dochtertje van zestien. Hij gaat vreemd met secretaresse. Zij zegt: 'Kiezen of delen.' Hij zegt: 'Kan niet kiezen.' Zij zegt: 'Dan het huis uit.' Hij het huis uit. Zorgen over het dartel-levende dochtertje brengen Pa en Moe weer bij elkaar.'

De cast van Heerlijk duurt het langst bestaat uit:
Tjitske Reidinga (Marian)
Pierre Bokma (Ido)
Huub van der Lubbe (Ton)
Arjan Ederveen (kruidenier)
Lottie Hellingman (Emma)
Olga Zuiderhoek (Stem Moeder)
Noa Koch (Pink)
Bart Rijnink (Wim, Ali, Antonio)

Deze productie is mede mogelijk gemaakt door het Mediafonds.

Heerlijk Duurt Het Langst is zondag 22 mei van 9.00 – 12.00 uur te beluisteren bij de AVRO op Radio 2.

Related posts:

  1. AVRO brengt ode aan Annie M.G. Schmidt met de radiomusical ‘Heerlijk duurt het langst’
  2. Eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt in de AVRO-radioprogramma’s
  3. Schrijfster Mensje Van Keulen te gast in AVRO Opium Op Radio 1
  4. Klara viert honderdste verjaardag Annie M.G. Schmidt
  5. AVRO Opium maakte selectie Nederlands Theater Festival bekend