VPRO Gids brengt VPRO Gids Coverboek uit

VPRO Gids brengt VPRO Gids Coverboek uit

Woensdag, 18 mei 2011 - 18u23

De VPRO wordt in mei 85 jaar. Bij die gelegenheid verschijnt VPRO Gids Covers, de hoogtepunten uit 85 jaar omslagontwerpen voor het VPRO-programmablad (Vrije Geluiden, later VPRO Gids). Al heeft de VPRO nooit een ontwerper in vaste dienst gehad, toch heeft menig gerenommeerd graficus zijn naam aan de omroepgids verbonden, van Albert Hahn tot Otto Treumann, van Piet Marée tot Jaap Drupsteen, van Ron van Roon tot Piet Schreuders.

De hoogtepunten – tegendraads, geniaal dan wel krankzinnig – zijn bijeengebracht in een smaakvol uitgegeven boek vol verrassingen. Zo zijn er bijvoorbeeld gidscovers gemaakt door illustrator Fiep Westendorp, affichemaker Cor van Velsen, architect Ben van Berkel, fotograaf Willem Diepraam, schrijver Jan Wolkers en acteur Michiel Romeyn.

Het boek wordt onthuld op zondag 29 mei tijdens het Vrij Denken Festival in de Beurs van Berlage. Art-director Piet Schreuders zal een lezing geven over de vondsten en verrassingen uit het VPRO verleden. Daarna worden de eerste exemplaren overhandigd aan een select gezelschap Nederlandse ontwerpers die Gids-covers op hun naam hebben staan. Daarnaast kan de bezoekers van het festival letterlijk de geschiedenis van de VPRO Gids doorlopen in de Gids Cover expositie.

VPRO Gids Covers is leverbaar vanaf 29 mei 2011 en verkrijgbaar via de site van de VPRO Winkel.

Samenstelling: Piet Schreuders en Beate Wegloop

Ca. 256 pagina's, 22 x 24 cm
Prijs 24,95 (excl. verzendkosten)

Related posts:

  1. Depeche Mode brengt nieuw Remixalbum uit
  2. AVRO brengt ode aan Annie M.G. Schmidt met de radiomusical ‘Heerlijk duurt het langst’
  3. Ben Saunders brengt eerste single ‘Dry Your Eyes’ uit
  4. Nils, de zingende kapper, brengt een zomers duet
  5. Operasterren in Virus op Radio 4