AVRO brengt ode aan Annie M.G. Schmidt met de radiomusical 'Heerlijk duurt het langst'

AVRO brengt ode aan Annie M.G. Schmidt met de radiomusical 'Heerlijk duurt het langst'

Woensdag, 18 mei 2011 - 13u56

De AVRO brengt zondag 22 mei een eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt. In dat weekend is het precies 100 jaar geleden dat de schrijfster werd geboren. De drie uur durende radiomusical wordt aaneengesloten uitgezonden in een speciale aflevering van Musical Moods op Radio 2. Frits Sissing neemt de presentatie voor zijn rekening.

Heerlijk duurt het langst is de eerste en misschien wel de meest bekende musical van het duo Annie M.G. Schmidt – Harry Bannink. Voor de AVRO en Flinck Film een reden om deze musical nieuw leven in te blazen en te bewerken als radiomusical. Onder regie en tekstbewerking van Stef Visjager (Bommel hoorspel) en met arrangementen van Bob Zimmerman (In de ban van Bannink) zet de AVRO haar hoorspeltraditie voort. Harry Bannink klassiekers als ‘Op een mooie Pinksterdag’, ‘Zeur Niet’, ‘Het is over’ en ‘Kom Kees’ passeren de revue in dit typische Annie M.G. Schmidt verhaal vol sterke dialogen en rake typeringen.
 
Het verhaal volgens Annie M.G. Schmidt: "Hij en Zij, getrouwd, dochtertje van zestien. Hij gaat vreemd met secretaresse. Zij zegt: ‘Kiezen of delen.’ Hij zegt: ‘Kan niet kiezen.’ Zij zegt: ‘Dan het huis uit.’ Hij het huis uit. Zorgen over het dartel-levende dochtertje brengen Pa en Moe weer bij elkaar."

De cast van Heerlijk duurt het langst bestaat uit:

Tjitske Reidinga (Marian)
Pierre Bokma (Ido)
Huub van der Lubbe (Ton)
Arjan Ederveen (kruidenier)
Lottie Hellingman (Emma)
Olga Zuiderhoek (Stem Moeder)
Noa Koch (Pink)
Bart Rijnink (Wim, Ali, Antonio)

Voor meer informatie en het na afloop terugluisteren van de radiomusical: anniemg.avro.nl.

Heerlijk Duurt Het Langst is zondag 22 mei van 9.00 – 12.00 uur te beluisteren bij de AVRO op Radio 2.

Related posts:

  1. Eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt in de AVRO-radioprogramma’s
  2. AVRO Opium maakte selectie Nederlands Theater Festival bekend
  3. AVRO-programma’s geheel in teken van Festival Classique
  4. Clairy Polak maakt voorstellingen Nederlands Theater Festival bekend in AVRO Opium
  5. Depeche Mode brengt nieuw Remixalbum uit