Clairy Polak maakt voorstellingen Nederlands Theater Festival bekend in AVRO Opium

Clairy Polak maakt voorstellingen Nederlands Theater Festival bekend in AVRO Opium

Vrijdag, 13 mei 2011 - 13u33

Zaterdag 15 mei maakt AVRO’s cultuurmagazine Opium op Radio 1 de tien voorstellingen bekend die te zien zijn op het Nederlands Theater Festival. Het festival vindt plaats van donderdag 1 tot en met zondag 11 september. Clairy Polak, voorzitter van de Nederlandse Toneel Jury, maakt in Opium bekend welke voorstellingen dat zijn. De hoogst scorende voorstelling wint de AVRO Toneel Publieksprijs. Daarnaast in AVRO Opium...

- Onlangs bracht de Antwerp Gipsy Ska Orkestra haar tweede album uit. De Romaanse titel 'I Lumia Mo Kher', wat 'de wereld is mijn thuis' betekent, omschrijft meteen de inhoud van het album. Invloeden uit alle uithoeken van de wereld komen samen op dit album. Ook schroomt de band niet gebruik te maken van zowel moderne als traditionele invloeden.
- 'Het Verjaardagsfeest', het debuut van Nobelprijswinnaar Harold Pinter, was destijds (1957) geen groot succes. De critici begrepen er niets van. Inmiddels wordt het stuk beschouwd als een klassieker. Absurd, gewelddadig en zeer politiek geëngageerd. Het Nationale Toneel brengt ‘Het Verjaardagsfeest’ in een regie van Susanne Kennedy met in de hoofdrol actrice Ariane Schluter, meervoudig Theo d’Or winnares. Schluter ontving eerder dit seizoen de Theo Mann-Bouwmeesterring van actrice Anne-Will Blankers.
- Thomas Verbogt viert zijn 30-jarig jubileum als schrijver en geeft zijn lezers een nieuwe roman cadeau. In Perfecte stilte komt de hoofdpersoon David Kromweg in een onverwachte situatie terecht waardoor hij moed verzamelt om over een dramatische gebeurtenis uit zijn verleden te vertellen.
- Singer/songwriter Bram Schultinge maakt onder de naam Becoming Hurts intieme muziek, oprecht en met een rauw randje. Wat is begonnen als rouwverwerking, eindigt als de ambitie zijn muzikale pretenties te delen met anderen. Zaterdag staat hij in de rubriek ‘De 80 seconden van…’
- De afgelopen weken laaide de discussie rond het Nationaal Historisch Museum weer ouderwets op. Vanaf 20 mei is de eerste tentoonstelling van het museum te zien op de tijdelijke locatie in de Zuiderkerk in Amsterdam. 100m2 laat 250.000 jaar Nederlandse geschiedenis zien op honderd vierkante meter. Valentijn Byvanck is inhoudelijk directeur van het NHM en samensteller van 100m2.
- De virtuele vitrine van Arjen Lubach.
- En de wekelijkse bijdrage van Cornald Maas.

Presentatie: Hans Smit

Meer info: opium.avro.nl

Related posts:

  1. AVRO-programma’s geheel in teken van Festival Classique
  2. Muziek, toneel, slaven en fantasieën in OPIUM Radio
  3. Eerste namen van de Domino-cast bekend
  4. Kim Cattrall en 50 Cent naar het Aruba International Film Festival