AVRO-programma's geheel in teken van Festival Classique

AVRO-programma's geheel in teken van Festival Classique

Dinsdag, 10 mei 2011 - 13u02

Met de laatste editie van Festival Classique werd een plek veroverd in de top 20 van de Evenementen Top 100. Dit jaar vieren Festival Classique en de AVRO hun vijfde verjaardag en is er nog meer muziek en nog meer festival.

AVRO-presentatoren Frits Sissing, Art Rooijakkers, Pieter Jan Hagens, Maartje Stokkers en Maartje van Weegen leveren tussen 17 en 19 juni een bijdrage aan de festivalprogrammering en de AVRO-programma’s op televisie, radio en internet.

Edison Klassiek Gala – Vanuit het Kurhaus in Scheveningen worden aan de vooravond van Festival Classique de  Edisons Klassiek uitgereikt. Dit jaar gaan de prestigieuze beelden naar onder andere meesterpianist en dirigent Daniel Barenboim, pianist Andreas Staier en violiste Vilde Frang. Het belooft een klassieke muziekavond te worden waar een keur aan artiesten diverse klanken van hoge kwaliteit laat horen op een historische locatie. Zondagavond 19 juni brengt Pieter Jan Hagens live verslag uit van het gala op Nederland 2.

FC Hofvijverconcert – Een van dé hoogtepunten van Festival Classique is het Hofvijverconcert dat Frits Sissing zaterdag 18 juni presenteert. Het Residentie Orkest speelt onder leiding van Xian Zhang een selectie van de werken van Elgar, Stravinsky, Britten en Respighi. De prachtige klassieke muziek wordt nog spannender door betoverende beelden en verbluffende acrobatische toeren van de internationale groep Corpus Acrobatics.

AVRO Radio 4 – Radio 4 zendt twee dagen live uit vanaf het Festivalplein. De presentatie is in handen van Maartje Stokkers. Daarnaast worden op zaterdag 18 juni drie concerten van de serie Kerkenpad live uitgezonden en op zondag 19 juni de concerten van de serie Wonderkinderen. Maartje van Weegen neemt hiervan de presentatie voor haar rekening.

Vanaf het Plein laten Art Rooijakkers en Chiel Beelen zich in het nieuwe AVRO-programma Virus inspireren door opwindende, ontroerende klassieke muziek optredens. In het programma staat klassieke muziek in elke mogelijke vorm centraal. Zo krijgt iemand uit het publiek een ‘infuus’ van klassieke muziek en wordt er zo lang mogelijk op een sousafoon geblazen in de ‘wekelijkse Blaastest’. Bij de uitzendingen vanaf het festivalterrein is publiek van harte welkom.

Klassiek.avro.nl – De AVRO verslaat Festival Classique ook via internet op klassiek.avro.nl. Tijdens het festival worden verschillende concerten gewebcast, waaronder de Nach van Bach, het lustrumconcert met The Five Browns en opera onder de sterren: Cavalleria Rusticana. De concerten zijn na afloop on demand beschikbaar. Ook de radio-uitzendingen van Virus worden live gewebcast.

Edison Klassiek Gala: 17 juni: 21.00 uur op Nederland 2
FC Hofvijverconcert: 18 juni: 20.25 uur op Nederland 2
Virus (Art Rooijakkers): 18 juni: 12.30 – 18.30 uur op Radio 4
Virus (Chiel Beelen): 19 juni: 13.30 – 18.30 uur op Radio 4
Radio vanaf festivalplein: 18 juni: 12.00 – 18.00 uur / 19 juni: 11.00 – 18.00 uur op Radio 4

Alle programma’s zijn onderdeel van ‘Een zomer vol Kunst & Cultuur bij de AVRO’.

Related posts:

  1. Anger Never Dies van Hooverphonic is de meest gedraaide single in Italië
  2. Alpe d’HuZes groots gevolgd op radio, televisie en internet
  3. Muziek, toneel, slaven en fantasieën in OPIUM Radio